- Rammet barer i hele Norge

Irsk ølkrise har skapt hodepine for norske utesteder. Ringnes bekrefter omfattende problemer.

TOMME KRANER: Øl-sorten har vært å regne som edle dråper de siste ukene. Ifølge Ringnes, som leverer Guinness til norske puber, skyldes det problemer hos Guinness-eierens fabrikker. Illustrasjonsfoto: Bill Greenblatt / UPI / Shutterstock
TOMME KRANER: Øl-sorten har vært å regne som edle dråper de siste ukene. Ifølge Ringnes, som leverer Guinness til norske puber, skyldes det problemer hos Guinness-eierens fabrikker. Illustrasjonsfoto: Bill Greenblatt / UPI / Shutterstock Vis mer
Publisert

- Det har vært produksjonsutfordringer hos produsenten av Guinness-øl som har ført til leveranseforsinkelser i flere uker. Dette har rammet barer i hele Norge, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard, til Børsen.

Deler av serveringsbransjen har stått i en dyp ølkrise denne sommeren. Særlig irske puber har fått kjenne på en kraftig hodepine som følge av full stans i levering av sin viktigste salgsvare, nemlig Guinness.

Overfor Bergensavisen, som først omtalte ølkrisa, deler byens bartendere sin dype frustrasjon.

- Som irsk pub er dette den ene tingen du virkelig ikke vil gå tom for. Vi selger enormt mye Guinness til vanlig. Det er en travel tid, og vi skulle svært gjerne hatt det tilgjengelig, sukker Finnegans-bartender Rachel Mortimer overfor avisa.

- Ille

Mortimer forteller at de gjerne ville tilbudt gjester ølsorten Kilkenny som et alternativ. Selv denne er baren gått tom for - og oppgir også her leveringsutfordringer som årsak.

- Når vi ikke har det heller, så blir det virkelig ille, fortsetter hun.

Bruusgaard hos Ringnes, som altså leverer Guinness-øl til norske puber, forklarer at problemene strekker seg over flere land.

- Også andre markeder som får leveranser fra Guinness er rammet.

- Hva er årsaken?

- Guinness-eier Diageo oppgir at det skyldes produksjonsutfordringer, uten at jeg kan gå i ytterligere detaljer. Vi har hatt god dialog med dem hele veien, og heldigvis ser bildet bedre ut nå.

Heidi's bier bar i Oslo sentrum ønsker å gjøre det lettere for amerikanerne å kjøpe øl. Video: Anette Beckhaug. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Vis mer

- Beklager

Bruusgaard forklarer at Ringnes har mottatt leveranser fra Diageo, som igjen vil fraktes ut til norske barer fra og med i dag.

- Vi kan bare beklage. Dette har vært veldig leit for dem som har vært rammet, så det viktigste for oss nå er å sørge for at kundene får varene sine så fort som mulig.

Bruusgaard forklarer at de ikke har opplevd liknende leveringsutfordringer med Guinness tidligere. For drøye to måneder siden gikk riktignok Diageo ut og slo alarm om potensielle, framtidige produksjonsutfordringer.

Selskapets bærekraftsansvarlig, Michael Alexander, luftet sine bekymringer knyttet til klimaendringer. Han frykter at den eneste ingrediensen som er avgjørende for å lage alle alkoholholdige drikke, nemlig vann - vil bli et knapphetsgode.

- Man kan ha det mest effektive bryggeriet eller destilleriet i verden. Men hvis det er tørke, vil du være svært sårbar, uttalte Alexander i begynnelsen av juni, ifølge Irish Times.

Diageo har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer