Ranet etter visning: Utlover dusør

Eiendomsmekler Edvar Ingebrigtsen ble ranet like etter en visning på torsdag. Nå utlover han en dusør på 50 000 kroner.

RANET: Torsdag ble eiendomsmekler Edvar Ingebrigtsen ranet like i etterkant av en visning på Ulven i Oslo. Foto: Privat
RANET: Torsdag ble eiendomsmekler Edvar Ingebrigtsen ranet like i etterkant av en visning på Ulven i Oslo. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke noe man forventer når man er ute på et arbeidsoppdrag at man skal bli ranet og truet på livet, sier eiendomsmekler Edvard Ingebrigtsen, til Børsen.

For fredag opplevde han det som ham framsto som et utenkelig mareritt på jobben: Han ble ranet av en bevæpnet person.

Det var Bodø Nu som først omtalte saken.

Væpnet, maskert raner

Ingebrigtsen, som jobber for EIE eiendomsmegling, hadde torsdag en visning for en leilighet på Ulven i Oslo. Det var en helt vanlig dag på jobben - helt fram til han skulle gjøre seg ferdig.

- Jeg gikk ut for å hente visningsskiltet, som jeg alltid gjør, går inn i oppgangen og skal gå ned i garasjeanlegget. Da hører jeg det kommer en løpende bak meg, og jeg tenker: «Hva skjer?», forteller Ingebrigtsen.

Han snur seg, og der ser han en maskert person med en pistol, som han selv anslår til å være mellom 14 og 22 år.

- Han sier: «Ta av deg klokka». Han sier det to ganger. Så går han nærmere - han var kanskje én til halvannen meter unna - og så sier han det flere ganger, sier Ingebrigtsen.

Mekleren kaster et blikk ned på pistolen. Den ser slitt ut.

- Og for meg så den ekte ut. Han hadde også litt blod på hånda. Så jeg velger å gi fra meg klokka. Da sier han: «Få telefonen, få telefonen». Så da må jeg gi fra meg telefonen også, forteller Ingebrigtsen.

- Et sjokk

Raneren ber ham så gå ned i kjelleren, før han selv stikker av gjennom hoveddøra.

- Hvordan opplevde du dette?

- Akkurat der og da så var det et sjokk, forteller Ingebrigtsen.

Det er ingen hvilken som helst klokke mekleren ble fraranet heller. Det er en klokke av merket Audemars Piguet Royal Oak 15400, som han antar har en markedsverdi på minst 400 000 kroner.

Derfor har han utlovet en dusør på 50 000 kroner til den som klarer å finne klokka.

- Mest sannsynlig så er vel klokka tapt og solgt til utlandet. Men det kan ikke skade med en dusør i alle fall, sier Ingebrigtsen.

Tror det var planlagt

Overfor Avisa Oslo bekrefter politiadvokat Christina Kvarekval Mack at de etterforsker et grovt ran av en dyr klokke og mobiltelefon.

- Politiet er tidlig i etterforskningen. Vi følger opp med avhør av vitner og fornærmede, og gjør andre undersøkelser for å finne en gjerningsperson, sier Mack.

Ingebrigtsen på sin side synes det hele framstår som et planlagt ran. Sett i ettertid var det nemlig en ting med visningen som var litt pussig.

For på visningen kom det en mann i 20-30-årsalderen, som «så etter bolig til mora si».

Mannen var der i toppen to minutter, noe som litt i minste laget om man skal ta en kikke på en leilighet på over 100 kvadrat. Det var i alle fall raskt nok til at Ingebrigtsen stusset på det.

- Jeg tenkte at det var raskt, i og med at han skulle se på for sin mor. Da pleier folk å facetime, ta bilder. Men man går jo ikke rundt og tenker at man skal bli rana for det. Det hadde vært en litt utfordrende hverdag, sier Ingebrigtsen.

I ettertid har de også avdekket at personen var påmeldt visningen under falskt navn og med et falskt telefonnummer.

- Aldri falt meg inn

Ingebrigtsen har aldri hørt om at noen av hans kolleger i meklerbransjen har opplevd noe liknende.

- Det er ikke noe som har falt meg inn at kan være en bekymring en gang. Det var en tidsluke på kanskje 25 sekunder da jeg var ute og hentet skiltet. Han må ha stått og ventet på meg, ventet til jeg har gått inn, og løpt etter mens døra holder på å lukke seg, sier mekleren.

- Kommer denne opplevelsen til å føre til at du endrer noen rutiner på jobb?

- Jeg får vel ha visning uten klokke, da. Jeg får nøye meg med klokke på mobilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer