- Rareste jeg har jobbet med

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella forteller nå at den feilslåtte avtalen er «det rareste jeg noensinne har jobbet med».

2017: Daværende president Donald Trump avbildet sammen med Microsoft-sjef Satya Nadella i Det hvite hus. Foto: Mike Theiler/UPI/Shutterstock / NTB
2017: Daværende president Donald Trump avbildet sammen med Microsoft-sjef Satya Nadella i Det hvite hus. Foto: Mike Theiler/UPI/Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Hvis vi spoler tilbake til sommeren 2020, var daværende president Donald Trump svært opptatt av video-appen TikTok.

I begynnelsen av juli, få uker etter at Trump selv tilsynelatende hadde blitt lurt av Amerikas tenåringer på et folkemøte, sa hans utenriksminister Mike Pompeo at USA vurderte å forby flere kinesiske apper.

- Vi ser på TikTok. Det kan hende at vi forbyr det, sa Trump selv tre uker seinere.

Allerede dagen etter hadde presidenten bestemt seg, og bekreftet at han ville forby appen. Her kom Microsoft raskt inn i bildet, og forhandlingene om et mulig oppkjøp av den amerikanske delen av TikTok var i gang.

- Etter en samtale mellom Microsofts administrerende direktør Satya Nadella og president Donald Trump, er Microsoft villig til å fortsette diskusjoner for et mulig kjøp av TikTok i USA, skrev selskapet i en uttalelse i august.

Men i september avviste TikTok-eier Bytedance budet fra Microsoft.

- Forsvant

TikTok-avtalen er «det rareste jeg noensinne har jobbet med», fortalte Nadella mens han talte under en konferanse i Beverly Hills i California nylig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer