Ras av oppsigelser. Dobling i november

- Svært mange arbeidsplasser står på spill, sier Virke.

Ras av oppsigelser. Dobling i november
Publisert

Virkes nye medlemsundersøkelse er egnet til å ta nattesøvnen fra noen hver, og viser for alvor hvor hardt rammet deler av næringslivet er av coronapandemien.

Ras av oppsigelser

Ifølge Virke er det like mange oppsigelser i november, som i hele perioden mars til oktober til sammen blant deres medlemsbedrifter.

«På Virke-nivå utgjorde oppsigelser i perioden mars - oktober om lag 3200 ansatte. Per 27. november er om lag 6600 sagt opp under pandemien hos Virkes medlemmer», heter det i den ferske undersøkelsen Børsen har fått tilgang til.

Det er ikke det eneste deprimerende tallet fra rapporten.

16 prosent av Virkes medlemsbedrifter oppgir at det er høy sannsynlighet for konkurs dersom de strenge coronatiltakene videreføres gjennom desember.

Én av tre treningssentre og én av fire reiselivsvirksomheter oppgir at det er fare for konkurs, men aller verst er det ikke overraskende i utelivsbransjen.

Dersom smitteverntiltakene videreføres gjennom desember sier én av to serveringssteder at det er fare for konkurs.

- Det er svært mange arbeidsplasser som nå er på spill. Disse arbeidsplassene er en viktig inngangsport til arbeidslivet for mange ufaglærte. Bare i Oslo er det 17.000 som er sysselsatt innen servering. Vi har ikke råd til å overlate disse til et arbeidsmarked i tørke, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer