Ekstremværet «Hans»

Ras ved riking-slott

Måtte evakuere både «Slottet» (2350 kvadratmeter) og hytta (270 kvadratmeter).

«NORBERT!»: Kollektivtransport-millionæren Norbert Hans Richard Kühn ble vekket grytidlig tirsdag morgen av lyden av helikopteret som evakuerte naboen hans. Foto: John Terje Pedersen

«NORBERT!»: Kollektivtransport-millionæren Norbert Hans Richard Kühn ble vekket grytidlig tirsdag morgen av lyden av helikopteret som evakuerte naboen hans. Foto: John Terje Pedersen

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HEGGELUND (Dagbladet): - Vi hørte ikke noen ting før vi våknet klokken 06.00 av helikopter-lyden. Kona mi gikk ut på terrassen, og skrek: «Norbert! Du må komme! Stå opp med en gang!»

Det sier gründer og investor Norbert Kühn til Dagbladet.

Tyskeren bor i Valdres-bygningen som på folkemunne bare kalles «Slottet» - og er nabo til Mette Heggelund Pedersen, som fikk gårdsplassen på eiendommen sin ødelagt av ras natt til tirsdag.

Det vil si: Han planlegger å flytte inn på «Slottet». For øyeblikket må han ta til takke med ei hytte på 270 kvadratmeter ved siden av «Slottet».

Både «Slottet» og hytta står på en høyde, og ble ikke rammet av ras. Dagbladet møter ham nedenfor eiendommen torsdag ettermiddag.

- Var redd

Helikopteret som vekket Kühn, var i ferd med å evakuere familiefaren Knut Ødegaard, hans kone og deres to barn.

Da Kühn så den rasrammede nabotomta, slo han umiddelbart på tråden til Heggelund Pedersen, forteller han.

- Jeg så hva som hadde skjedd, og jeg må innrømme: Jeg var redd for Mette og familien. Jeg ringte Mette med en gang, og da var de allerede på hotellet. Så måtte også vi flytte fra «Slottet» til Scandic Hotel på Fagernes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.