Rasende på regjeringen: - Tafatte og tiltaksløse

Oslo kommune forlenger den sosiale nedstengningen i ytterligere to uker, men det er regjeringen som får kjeft.

DØDT: Det er folketomt i Oslos gater for tida. Aktørene i utelivsbransjen mener regjeringen ikke forstår hvilke behov de har for krisehjelp. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DØDT: Det er folketomt i Oslos gater for tida. Aktørene i utelivsbransjen mener regjeringen ikke forstår hvilke behov de har for krisehjelp. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen virker handlingslammet. De hører ikke på bransjen, sier daglig leder for Noho Norway, Karl-Hennings Svendsen.

Børsen snakker med ham like i kjølvannet av byrådsleder i Oslo, Raymond Johansens pressekonferanse torsdag.

Nødrop fra byrådsleder

Der annonserte Johansen at Oslo viderefører de strenge coronatiltakene, blant annet med skjenkeforbud, fram til 14. desember. Samtidig slo han alarm på vegne av utelivsbransjen i Oslo.

- Mange av Oslos hjørnesteinsbedrifter står i fare for å forsvinne. Derfor kommer jeg i dag med et nødrop fra Oslo rådhus: Vi trenger en egen tiltakspakke for Oslo, spesielt innrettet mot uteliv og reiseliv, og spesielt inn mot områdene med høyest ledighet, sa Johansen.

Jan Vardøen, kjent for Oslo-restauranter som Bar Boca, Aku-Aku og Villa Paradiso, sier at ingen er uenige i de strenge tiltakene.

Bare et fåtall av stedene han driver kan holde oppe. Vardøen er blitt nødt til å gjennomføre massepermitteringer.

Han er glad for Johansens nødrop på vegne av næringen.

- Det er veldig viktig og kjærkomment at han nå spesifikt mener at uteliv er å betegne som en hjørnesteinsbedrift i Oslo. Det føles med dette ut som at vi endelig er blitt hørt, og det setter vi stor pris på – at byrådslederen roper på hjelp fra nasjonalt hold på vegne av oss, sier Vardøen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.