Raser: - En hån

Mener regjeringen «sitter og ser på at ski- og vinterturismen går i oppløsning.» Kommunalministeren sier at regjeringen vil se på behovet for om vintersportsstedene kan sikres ytterligere økonomisk.

BER INNSTENDIG: Linda Hofstad Helleland (H) ber regjeringen prioritere vintersportstedene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BER INNSTENDIG: Linda Hofstad Helleland (H) ber regjeringen prioritere vintersportstedene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Børsen skrev fredag om hardt coronaprøvede Gaiastova på Hafjell. Daglig leder, Steffen Eggesvik, kunne meddele at årets afterski er avlyst.

- Vi lever av vinteren, og nå forsvinner nummer tre i rekken, uttalte Eggesvik.

I likhet med flere utelivsaktører omtaler han skjenkestoppen som et næringsforbud, og han gikk hardt ut mot myndighetenes «manglende vilje» til støtte.

- Ført bak lyset

Historien får næringspolitisk talsperson for Høyre, Linda Helleland, til å reagere.

- Regjeringen hadde en sjanse til å hjelpe disse før jul, men i stedet ble det tidenes skuffelse for Gaiastova og de andre vintersportsstedene. Kommunal- og distriktsminister Gram fører de bak lyset når han sier han prioriterer vintersportssteder, sier Helleland til Børsen.

  • Les Gram sitt svar lenger ned i saken.

Hun raser over at Hafjell-kommunen Øyer ble tildelt 1 638 000 kroner fra regjeringen i den kommunale kompensasjonsordningen.

Kaller det en «hån»

- Sett opp mot krisen vintersportsstedene står i, er dette en hån mot en enormt viktig næring i Distrikts-Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer