Raser: - Tatt med buksene nede

Både MDG og SV hevder at oljelobbyen er avslørt. Men interesseorganisasjonen Norsk olje og gass mener det kokes suppe på spiker etter Dagbladets sak.

20210816  ARENDAL Arendalsuka  Partilederdebatt Fredrik Solvang Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
20210816 ARENDAL Arendalsuka Partilederdebatt Fredrik Solvang Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Her blir oljelobbyistene tatt med buksene nede. Dette viser at argumenter som kommer fra Norsk olje og gass vrir på sannheten og ikke er til å stole på, sier MDG-leder Une Bastholm til Dagladet.

Hun reagerer kraftig på fredagens Dagbladet-avsløring knyttet til et oljenotat fra interesseorganisasjonen Norsk olje og gass (NOROG). Notatet ble levert NOROG like før valget i 2017, og konkluderer ifølge forsker Knut Einar Rosendahl med at norsk oljekutt med stor sannsynlighet vil redusere globale utslipp.

Dette er det stikk motsatte av argumentasjonen norsk oljelobby kommer med i dag.

Notatet fra 2017 ble aldri publisert, kunne Dagbladet fortelle.

- Norsk olje og gass gjør såklart alt de kan for å påvirke folk til ikke å stemme på partier som vil slutte å lete etter olje. Nå er de avslørt, sier Bastholm videre.

- Åpenbart for å påvirke

Norsk olje og gass forteller Dagbladet at de aldri hadde planer om å publisere notatet.

Denne uka har Norsk olje og gass stått i stormen etter at Dagbladet avslørte at også de sto bak den upubliserte oljerapporten NRK-journalist Fredrik Solvang lente seg på under partilederdebatten i Arendal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer