Kjendiskokk Gordon Ramsay:

Raser: - Total ødeleggelse

Sier han har tapt hundrevis av millioner på coronakrisa.

TAPT: Stjernekokken Gordon Ramsay sier han har tapt flere hundre millioner på coronakrisa. Foto: Chris Pizzello / INVISION / TT / NTB
TAPT: Stjernekokken Gordon Ramsay sier han har tapt flere hundre millioner på coronakrisa. Foto: Chris Pizzello / INVISION / TT / NTB Vis mer
Publisert

Kjendiskokken Gordon Ramsay er for mange kjent for sin korte lunte og harde stil. I TV-programmer som Hell's Kitchen og Masterchef ser man ikke sjelden at Ramsay hakker løs på «udugelige» deltakere.

Sinnataggen er imidlertid vel så kjent for sin kokkelering.

- Fullstendig ødeleggelse

Det er ikke bare i TV-ruta den britiske 54-åringen sparker fra seg. Nå fortviler han over tiltakene som følge av coronakrisa.

- Nedstengningen har forårsaket total ødeleggelse, sa han nylig til avisa The Sun, og sikter til egen restaurantdrift. Han følger opp:

- Da Covid først traff, trodde vi at dette ville være over etter et par uker. Men det har vist seg å vare, sier Ramsay ifølge The Guardian.

- Tapt 680 millioner

Stjernekokken eier til sammen 35 restauranter over hele verden, og har i løpet av kokkekarrieren karet til seg hele 16 prestisjetunge Michelin-stjerner.

I desember anslo han at inntekter på rundt 10 millioner pund, cirka 118 millioner kroner, forsvant over natta som følge av nye coronatiltak i Storbritannia.

Ifølge The Guardian sier han at pandemien som helhet har vært knusende for omsetninga.

- Fra 19. mars 2020 til 3. februar i år har vi hatt en et omsetningstap på 57,5 millioner pund (680 millioner kroner), sa Ramsay ifølge avisa, og la til at han «står i det».

En av verdens best betalte

Briten har fortsatt til smør på brødskiva. Han er en av verdens best betalte kjendiskokker, noe han har blitt etter utallige suksessrike tv-programmer, flere restauranter og egne produkter.

Ifølge avisa Independent var han i fjor god for over 48 millioner britiske pund, eller over 615 millioner norske kroner.

Han har ifølge The Sun hele tre luksuriøse feriehus i England, som til sammen er verdt rundt 118 millioner kroner.

Barna hans kommer imidlertid ikke til å få glede av formuen. I et intervju fra 2017 fortalte kjendiskokken at barna ikke kommer til å arve et eneste øre.

- Det er ikke for å være slem, men jeg ønsker ikke å skjemme dem bort, forklarte sinnakokken den gang.

Den berømte kokken er for tida aktuell med et nytt gameshow på BBC One, kalt «Bank Balance», som handler om noe helt annet enn matlaging.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer