Bane Nor

Raser: - Dette er dødsdommen

En omstridt e-post sendt fra Bane NOR for å «svarteliste» fire selskaper har fått flere aktører til å se svart. To av de navngitte firmaene i e-posten bestrider nå de grove anklagene. - Svært skadelig, sier advokaten.

FARE: Et rødt flagg signaliserer stengte togskinner. Fire underleverandører av sikkerhetstjenester tilknyttet jernbaneverket opplever nå en annen type røde flagg, i en massemail sendt fra Bane NOR. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
FARE: Et rødt flagg signaliserer stengte togskinner. Fire underleverandører av sikkerhetstjenester tilknyttet jernbaneverket opplever nå en annen type røde flagg, i en massemail sendt fra Bane NOR. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag 2. februar sendte Bane NOR ut en e-post med detaljert informasjon om fire navngitte firmaer som selskapet hevder å ha anmeldt for grovt bedrageri.

Saken ble først omtalt av Byggeindustrien, som har vært i kontakt med tre av de fire selskapene.

E-posten, som ble sendt til 40 mottakere i bransjen, får både advokater og berørte underleverandører til å reagere kraftig.

- Dette er dødsdommen. Dette er bransjen min som jeg har jobbet i hele livet, og dersom mine samarbeidspartnere sier de ikke kan bruke meg lenger, blir jeg nødt til å legge ned, sier en av bedriftslederne, som er nevnt i e-posten, til Børsen mandag ettermiddag.

Vedkommende ønsker å være anonym.

- Brutal straff

Bare timer etter at Børsen snakket med bedriftslederen fikk han en telefon med en knusende dom: Ingen jobb som hovedsikkerhetsvakt de neste fem åra.

- Jeg fikk beskjed om at jeg fra og med mandag mister alle autorisasjoner til å jobbe. Jeg har plutselig ikke jobb lenger og vet ikke hvordan jeg skal kunne overleve. Fem år er en brutal straff, sier bedriftslederen.

Bakgrunnen for inndragelsen skal, ifølge bedriftslederen, være et møte i september 2021, hvor han ble bedt om å kommentere ett tilfelle hvor han skal ha hadde jobbet for mye i henhold til det styringsdokumentet tillater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer