Raser etter avsløring: - Uthules fullstendig

Børsens avsløring om at LO-forbund betalte medlemmer for å delta i en politisk demonstrasjon utløser krasse reaksjoner.

BETALT: Noen av demonstrantene foran Stortinget 26. august fikk betalt for å stille opp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BETALT: Noen av demonstrantene foran Stortinget 26. august fikk betalt for å stille opp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette uthuler jo fullstendig hele intensjonen med en politisk streik.

Høyres arbeidspolitiske talsperson og tidligere statsråd Henrik Asheim reagerer skarpt på Børsens avsløring om at LO-forbundet Elektromontørenes forening i Oslo og Akershus betalte sine medlemmer for å delta i en demonstrasjon foran Stortinget 26. august i år.

- Hvis man må betale folk for å møte opp til en demonstrasjon, så tenker jeg at støtten til saken man demonstrerer for eller mot er langt lavere enn hva man ønsker å skape inntrykk av, sier Asheim til Børsen.

- Uklokt

Børsen kunne mandag avsløre at elektromontørforeningen sendte ut SMS-er til sine medlemmer i forkant av markeringen der fagforeninger fra hele landet krevde forbud mot innleie fra bemanningsbyråer ved byggeplassene i Oslo, Viken og Vestfold.

I SMS-ene ble medlemmene lovet et gavekort på 300 kroner dersom de registrerte seg «i egen klubb eller hos oss i fagforeningen» ved frammøte.

- Uklokt og ugreit, uttalte NHOs forhandlingsdirektør Jon F. Claudi om denne nyvinningen i norsk arbeidsliv.

- Dersom NHO eller et medlem av NHO skulle betalt arbeidstakere for ikke å delta i streik, ville det ført til kraftige reaksjoner fra fagbevegelsen, fastslo NHO-direktøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer