Raser etter Børsen-avsløring: - Patetisk

- Første gang vi har hørt om, hevdet LO etter Børsens avsløring om at medlemmer fikk betalt for å demonstrere i august. Nå kan Børsen avsløre at det samme skjedde i 2018.

NY PRAKSIS: Etter den første demonstrasjonen mot bemanningsbransjen i 2017 (bildet) bestemte LO-forbundet Bygningsarbeidernes forening seg for å betale 500 kroner for deltakelse i den påfølgende demonstrasjonen noen måneder seinere. Foto: Cornelius Poppe / NTB
NY PRAKSIS: Etter den første demonstrasjonen mot bemanningsbransjen i 2017 (bildet) bestemte LO-forbundet Bygningsarbeidernes forening seg for å betale 500 kroner for deltakelse i den påfølgende demonstrasjonen noen måneder seinere. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

LO-forbund har siden 2017 samlet seg fire ganger foran Stortinget med krav om forbud mot innleid arbeidskraft ved byggeplasser i Oslo, Viken og Vestfold.

Børsen har dokumentasjon på at fagorganiserte fikk penger for å delta ved to av disse politiske streikene.

Etter Børsens avsløring om at medlemmer av Elektromontørenes forening Oslo og Akershus fikk et gavekort på 300 kroner for å demonstrere i august, uttalte LO at dette var en praksis de aldri tidligere hadde hørt om.

Men nå kan Børsen avsløre at en tilsvarende utbetaling i 2018 skjedde med full tilslutning fra og i regi av forbundsstyremedlem Joachim Espe i Fellesforbundet, LOs største forbund i privat sektor.

E-post: «Krysser av»

Børsen har fått tilgang til en e-post der Espe er blant mottakerne, sammen med klubbmedlemmer i en rørleggerbedrift. Her heter det blant annet følgende:

«Hei alle sammen. Minner om politisk streik 6. mars klokka 13.00 til 15.30. Klubbens årsmøte ga enstemmig tilslutning til denne. (...) De av dere som møter foran Stortinget blir kompensert for tapt arbeidsfortjeneste med 500 kroner. Jeg tar med liste over ansatte og skal krysse av for de som kommer.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.