Raser etter is-avgjørelse

Is-giganten Ben & Jerry's har bestemt seg for å slutte å selge is i israelske bosettinger på Vestbredden. Nå raser den israelske statsministeren.

A worker handles tubs of Ben & Jerry's ice-cream at their factory in Be'er Tuvia, Israel July 20, 2021. REUTERS/Ronen Zvulun
A worker handles tubs of Ben & Jerry's ice-cream at their factory in Be'er Tuvia, Israel July 20, 2021. REUTERS/Ronen Zvulun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag varslet isprodusenten Ben & Jerry's at de kommer til å slutte å selge is i okkuperte områder på den palestinske Vestbredden og i omstridte Øst-Jerusalem.

Avgjørelsen ble svært dårlig mottatt i Israel.

Statsminister Naftali Bennett har tirsdag hatt møter med Ben & Jerry's-eier Unilever, og omtalt avgjørelsen som et «tydelig antiisraelsk steg».

- Dette kommer til å få alvorlige konsekvenser, både juridisk og på andre måter, sa Bennett, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Aggressivt

- Israel kommer til å agere aggressivt mot alle boikott-handlinger rettet mot våre borgere, sa han videre.

Israels ambassadør til FN og USA, Gilad Erdan, har tirsdag sendt et brev til guvernørene i de 35 amerikanske delstatene som har lover mot boikott av Israel, og bedt dem ta grep mot isprodusenten.

Han har oppfordret dem til å offentlig si fra til Ben & Jerry's, vurdere om de har noen juridiske grep de kan ta, eller revurdere eventuelle avtaler delstatene har med isprodusenten.

Det israelske utenriksdepartementet har omtalt grepet som «økonomisk terrorisme»

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer