Raser etter is-avgjørelse

Is-giganten Ben & Jerry's har bestemt seg for å slutte å selge is i israelske bosettinger på Vestbredden. Nå raser den israelske statsministeren.

A worker handles tubs of Ben & Jerry's ice-cream at their factory in Be'er Tuvia, Israel July 20, 2021. REUTERS/Ronen Zvulun
A worker handles tubs of Ben & Jerry's ice-cream at their factory in Be'er Tuvia, Israel July 20, 2021. REUTERS/Ronen Zvulun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag varslet isprodusenten Ben & Jerry's at de kommer til å slutte å selge is i okkuperte områder på den palestinske Vestbredden og i omstridte Øst-Jerusalem.

Avgjørelsen ble svært dårlig mottatt i Israel.

Statsminister Naftali Bennett har tirsdag hatt møter med Ben & Jerry's-eier Unilever, og omtalt avgjørelsen som et «tydelig antiisraelsk steg».

- Dette kommer til å få alvorlige konsekvenser, både juridisk og på andre måter, sa Bennett, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Aggressivt

- Israel kommer til å agere aggressivt mot alle boikott-handlinger rettet mot våre borgere, sa han videre.

Israels ambassadør til FN og USA, Gilad Erdan, har tirsdag sendt et brev til guvernørene i de 35 amerikanske delstatene som har lover mot boikott av Israel, og bedt dem ta grep mot isprodusenten.

Han har oppfordret dem til å offentlig si fra til Ben & Jerry's, vurdere om de har noen juridiske grep de kan ta, eller revurdere eventuelle avtaler delstatene har med isprodusenten.

Det israelske utenriksdepartementet har omtalt grepet som «økonomisk terrorisme»