Raser etter «milliardær-kopi»: - Uakseptabelt

Lokket med milliardær Elon Musk. Nå anklages initiativtakeren for å ha lurt gjestene trill rundt.

TREKKPLASTER: Mannen i svart dress til høyre ble altså leid inn for å utgi seg for å være Elon Musk. Nå ser gjestene rødt. Foto: AsiaFinance via Twitter
TREKKPLASTER: Mannen i svart dress til høyre ble altså leid inn for å utgi seg for å være Elon Musk. Nå ser gjestene rødt. Foto: AsiaFinance via Twitter Vis mer
Publisert

Det var knyttet store forventninger til lanseringsfesten av det nye magasinet Wall St Magazine i New York for halvannen uke siden.

De om lag 100 inviterte gjestene hadde på forhånd blitt varslet om at selveste Twitter-sjef og milliardær Elon Musk ville være til stede på luksuriøse James Hotel.

Nå har imidlertid initiativtaker Gary Kong - som også er en lederskikkelse i det kinesiske miljøet i New York - havnet i en stygg konflikt med anklager om løgn og bedrageri.

- Helt uventet

For selv om det dukket opp en mann - omgitt av livvakter - som liknet på Musk, har gjestene i ettertid funnet ut at det slettes ikke var Tesla-milliardæren de håndhilste på.

Det skriver South China Morning Post og Independent.

Musk-kopien har fått mange til å se rødt - én av dem ei ung kvinne fra Kina som skal ha dratt til USA ens ærend for å hilse på Twitter-sjefen.

GLIMRET MED SITT FRAVÆR: Den virkelige Elon Musk var altså ikke til stede under magasin-arrangementet - tross lovnader om en opptreden. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
GLIMRET MED SITT FRAVÆR: Den virkelige Elon Musk var altså ikke til stede under magasin-arrangementet - tross lovnader om en opptreden. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer

«Denne begivenheten har fått mye oppmerksomhet i Kina, men det er helt uventet at personen som til slutt dukket opp var falsk ... Det er uakseptabelt å lure kinesere på denne måten. Kinesere som lurer kinesere er rett og slett for mye», raser den kvinnelige gjesten i en video publisert på sosiale medier, ifølge SCMP.

- Avlyste

Kongs forklaring på den bisarre hendelsen er at det hele skyldes en misforståelse.

Han hevder nemlig at den virkelige Elon Musk skulle delta på arrangementet som egentlig var planlagt ei uke i forveien. Da Tesla-sjefen ikke ga lyd fra seg, ble arrangementet flyttet ei uke fram.

Kong forklarer også at det ble forsøkt presisert i invitasjonen at Elon Musks «opptreden» ville være i form av å pryde forsiden, og ikke delta fysisk på festen. For å redde inn situasjonen, leide han likevel inn en skuespiller som utga seg for å være milliardæren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer