Raser etter «milliardær-kopi»: - Uakseptabelt

Lokket med milliardær Elon Musk. Nå anklages initiativtakeren for å ha lurt gjestene trill rundt.

TREKKPLASTER: Mannen i svart dress til høyre ble altså leid inn for å utgi seg for å være Elon Musk. Nå ser gjestene rødt. Foto: AsiaFinance via Twitter
TREKKPLASTER: Mannen i svart dress til høyre ble altså leid inn for å utgi seg for å være Elon Musk. Nå ser gjestene rødt. Foto: AsiaFinance via Twitter Vis mer
Publisert

Det var knyttet store forventninger til lanseringsfesten av det nye magasinet Wall St Magazine i New York for halvannen uke siden.

De om lag 100 inviterte gjestene hadde på forhånd blitt varslet om at selveste Twitter-sjef og milliardær Elon Musk ville være til stede på luksuriøse James Hotel.

Nå har imidlertid initiativtaker Gary Kong - som også er en lederskikkelse i det kinesiske miljøet i New York - havnet i en stygg konflikt med anklager om løgn og bedrageri.

- Helt uventet

For selv om det dukket opp en mann - omgitt av livvakter - som liknet på Musk, har gjestene i ettertid funnet ut at det slettes ikke var Tesla-milliardæren de håndhilste på.

Det skriver South China Morning Post og Independent.

Musk-kopien har fått mange til å se rødt - én av dem ei ung kvinne fra Kina som skal ha dratt til USA ens ærend for å hilse på Twitter-sjefen.

«Denne begivenheten har fått mye oppmerksomhet i Kina, men det er helt uventet at personen som til slutt dukket opp var falsk ... Det er uakseptabelt å lure kinesere på denne måten. Kinesere som lurer kinesere er rett og slett for mye», raser den kvinnelige gjesten i en video publisert på sosiale medier, ifølge SCMP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer