NRK-tomten

Raser etter NRK-storkjøp

NRK kjøper eiendommer for 800 millioner fra blant andre Ferd Eiendom. Det vekker harme fra Thor Jegard (73), som mener seg snytt for millioner av kroner i en rettstvist for flere år siden. Ferd Eiendom avviser kritikken kategorisk.

SER RØDT: Forretningsmann Thor Jegard lå i konflikt med Ferd Eiendom i flere år. Til slutt fikk han tilkjent nesten 70 millioner. Foto: Hans Arne Vedlog
SER RØDT: Forretningsmann Thor Jegard lå i konflikt med Ferd Eiendom i flere år. Til slutt fikk han tilkjent nesten 70 millioner. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salget av 14-målstomta på Ensjø til NRK har blåst liv i vonde minner og gammel kampglød for Thor Jegard (73). Fram til 2018 lå forretningsmannen i en årelang, bitter rettsstrid med Ferd Eiendom, eid av Johan H. Andresen, en av Norges rikeste menn.

Tomtene hvor statskanalen nå skal bygge sine nye hovedkontorer spilte en sentral rolle i konflikten, som har ligget som en verkebyll for Jegard i et drøyt tiår.

- Jeg er forbanna, han har ødelagt hele dagen min. Det er måten han opererer på. Ære være ham for det - dette har ingenting med misunnelse å gjøre - men det er måten det blir gjort, sier han til Børsen.

I 2018 ble Jegard og hans kompanjonger tilkjent over 100 millioner kroner i vederlag fra det Ferd Eiendom-eide selskapet Ensjøveien 3 og 5 AS i Borgarting lagmannsrett. Like under 70 millioner tilfalt Jegard.

Slår tilbake

Selv mener Jegard at de skulle hatt mer enn det dobbelte. Salget av Ensjøveien 3, 5 og 7, for en samlet sum på 800 millioner kroner, viser at han har rett, hevder han.

Ferd Eiendom avviser kritikken kategorisk.

- Tvisten det refereres til gjaldt fastsettelse av vederlag for bygningsmasse ved opphør av festeforhold i 2017. Borgarting lagmannsrett fastsatte i 2018 at det var den tekniske verdien av bygningsmassen per 01.07.2017 som skulle legges til grunn, og vederlagssummen ble fastsatt av lagmannsretten og er rettskraftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.