Raser etter rikingmiddag: - Mange reagerte

Det var ikke mange som klappet da Kirkens Bymisjon i Bodø mottok en pengegave fra DNB. Banken forstår reaksjonene og har endret summen.

REAGERER: Benn Eidissen synes den første pengegaven fra DNB til Kirken Bymisjon var i det labreste laget. Her fra 2020. Foto: Ole Martin Wold / NTB
REAGERER: Benn Eidissen synes den første pengegaven fra DNB til Kirken Bymisjon var i det labreste laget. Her fra 2020. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert

- Det var rett og slett flaut, sier forretningsmannen og mangemillionær Benn Eidissen til Dagbladet.

Torsdag kveld gjestet han et arrangement i regi av DNB på Scandic Havet i Bodø sammen med 150-200 andre personer velstående personer, hvor de ble servert lutefisk.

Eidissen beskriver gjestelista som «kremen av næringslivet». Selv er han en investor og driver Eidissen Consult AS.

- Paradoksalt

I forbindelse med arrangementet mottok Kirkens Bymisjon i Tromsø en pengedonasjon, og Eidissen forteller at det ble pinlig stemning rundt bordene da det ble annonsert at donasjonen var på 17 000 kroner.

- Beløpet burde ha vært sekssifra, sier Eidissen.

Avisa Nordland omtalte saken først.

Eidissen legger ikke skjul på at han forventet at summen skulle være mye høyere.

- Når man er så mange folk og det er kremen av næringslivet vi snakker om, i tillegg til en svær bank med stort overskudd som samles for å gi en gave til Kirkens Bymisjon, ble det paradoksalt, sier Eidissen.

- Jeg opplevde at mange reagerte på summen, det var ikke mye klapping.

Selv vippset han 1000 kroner, og bedyrer at han ofte bidrar på andre vis ellers.

Øker utbetalingen

Dagbladet har tatt kontakt med DNB, som henviser til uttalelsen de ga til Avisa Nordland. Banksjef i DNB, Rune Martinsen, sier at han forstår Eidissens kritikk, og at de ønsker å rette opp i inntrykket.

Martinsen sier at DNB nå vil utbetale 100 000 kroner til Kirkens Bymisjon i Bodø.

- Det som er viktig for oss er å støtte lokale ildsjeler som brenner for inkludering og mangfold. På lutefiskmiddagen ønsket vi å vise støtte og gi oppmerksomhet til Kirkens Bymisjon. En organisasjon som betyr mye for oss og byen, sier han til Avisa Nordland.

Martinsen sier til lokalavisa at han kan forstå at folk reagerer, men påpeker også at de gir støtte til lokale organisasjoner og arrangementer året rundt.

- Vi vet at mange kjenner at økonomien er mer presset enn før. Derfor ønsker vi å støtte tiltak som Kirkens Bymisjon - en organisasjon som virkelig utgjør en forskjell.

Fornøyd

Eidissen er glad DNB «dyret det opp», sier han.

- De har gitt ekstra, og jeg synes det er kjempebra. De er OK folk, de hadde bare bomma. De har rettet opp og det var en bra måte å rydde opp, sier Eidissen til Dagbladet.

For Eidissen er det viktig å støtte veldedige organisasjoner.

- Det er dessverre sånn at det ikke blir mindre folk som trenger hjelp, men flere.

Avisa Nordland skriver at de har fått opplyst at DNB matchet summen kundene bidro med, og at hver kunde betalte en symbolsk sum på 50 kroner. Det var ikke en innsamlingsaksjon i salen, sier DNB til Avisa Nordland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer