Raser: - Fullstending råttent

Tidligere offiser i den russiske hæren langer ut mot Putin.

LANGER UT: Tidligere FSB-offiser Igor Girkin. Foto: AP/NTB
LANGER UT: Tidligere FSB-offiser Igor Girkin. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Igor Girkin, også kjent under sitt spionnavn Strelkov, har vært offiser i den russiske hæren og i sikkerhetstjenesten FSB.

I en 90 minutter lang video raser han nå mot Russlands svake krigføring i Ukraina, skriver Sky News.

Ifølge den britiske kanalen sier Girkin at russiske offiserer er misfornøyde med president Vladimir Putin og andre militærledere på grunn av den dårlige gjennomføringen av krigen.

Han raser selv mot den russiske ledelsen og sier at «fiskens hodet er fullstendig råttent», ifølge Reuters. En uttalelse som nok spiller på det russiske utrykket «fisken råtner fra hode og ned» og betyr at oppløsningen av samfunnet begynner med den øverste ledelsen. Han mener det russiske militæret trenger store endringer og flere kompetente mennesker.

- Det er ikke bare meg. Folk i militæret er ikke blinde eller døve. Dem som er på midten av rangstigen er ikke redde for å si hva de mener og de er ikke veldig snille med presidenten eller forsvarsministeren, sier Girkin.

Girkin har lenge vært kritisk mot den russiske innsatsen i Ukraina og langet også i sommer ut mot Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer