Raser: - Gått altfor langt

Posten vil samle sjåførene sine i et nytt selskap, som har dårligere vilkår og lønn, ifølge tillitsvalgt. Påstanden blir blankt avvist av Posten.

VIL SPARE PENGER: Posten-sjåførene reagerer på ledelsens sparetiltak. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VIL SPARE PENGER: Posten-sjåførene reagerer på ledelsens sparetiltak. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

For å spare 100 millioner kroner, vil Posten nå samle sjåførene sine i et nytt selskap med dårligere vilkår og lavere lønn, hevder Fri Fagbevegelse.

Det opprører Posten-sjåfører over hele landet, som i disse dager samles til møter om hvordan de kan gi innspill til forslaget, ifølge fagbladet.

Regionalt tillitsvalgt i Posten, Olav Otnæs, står i bresjen for å reagere på ledelsens forslag.

- De ønsker å spare penger ved å flytte Posten-sjåfører med en tariffavtale over til et annet selskap med en annen tariffavtale. De vil spare penger på de ansattes vilkår, og det liker jeg veldig dårlig, sier han til Børsen, og fortsetter:

- Det virker også veldig ulogisk. Det er stor mangel på sjåfører nå, og det vil det også gjøre i lang tid framover. Dette er feil vei å gå.

Posten avviser kritikken blankt.

- Vi kommer ikke til å spare penger på dagens sjåfører slik Otnæs hevder. Hvis vi ikke gjør endringer risikerer Postens bildrift og yrkessjåfører å tape oppdrag som blir konkurranseutsatt dersom vi fortsetter som i dag. Vi konkurrerer i et marked hvor vi har gode forutsetninger for å sikre framtidig konkurransekraft, men da må vi endre oss og sikre at vi har markedstilpassede kostnader, kvalitet og service, sier pressesjef i Posten, Kenneth Tjønndal Pettersen, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.