Strømpriser

Raser: - Helt tullete

Flere på Sørlandet reagerer kraftig på at de må betale mer for strømmen enn resten av landet. Paal Hennig-Olsen beskylder staten for konkurransevridning.

FULL ISFRONT: Paal Hennig-Olsen, administerende direktør i familiebedriften med samme navn, synes det er urettferdig at de må betale mye mer for strømmen enn Diplom-Is. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
FULL ISFRONT: Paal Hennig-Olsen, administerende direktør i familiebedriften med samme navn, synes det er urettferdig at de må betale mye mer for strømmen enn Diplom-Is. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Publisert

- Vi betaler betydelig mer for strømmen enn konkurrenten vår Diplom-Is. Det er direkte konkurransevridning, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i familiebedriften med samme navn, til Børsen.

Fredag ettermiddag ligger strømprisen i Oslo og Bergen på 19,8 øre per kilowattime, mens den i Kristiansand er oppe i hele 81,2 øre, ifølge strømbørsen Nord Pool.

Provoserende

At sørlendingene må punge ut over fire ganger mer for strømmen enn de lenger nord i landet, synes Hennig-Olsen er provoserende.

- Det blir helt tullete. Jeg skjønner ikke at det skal være så stor forskjell, sier han til Fædrelandsvennen.

Han mener politikerne må komme på banen.

- Det burde være en eller annen form for utjevning på strømprisene innad i landet, sier Hennig-Olsen til Børsen.

Kan måtte flytte

Han forteller at de hadde en super måned i juni, men at juli «regnet bort».

Nettopp regnværet er en av hovedgrunnene til prisforskjellen mellom Sørlandet og resten av landet, forteller kraftanalytiker i Volue, Tor Reier Lilleholt, til Børsen:

- Snøsmelting og regn har ført til en risiko for fulle magasiner på østlandet, som har presset prisene nedover. I tillegg er Sørlandet enda mer tilknyttet de europeiske strømprisene, sier han.

Hennig-Olsen frykter for konsekvensene dersom forskjellene i strømprisene vedvarer.

- Hvis dette varer over lengre tid, så må vi se på mulighetene for å flytte produksjonen vår, sier han til Børsen.

Han forsikrer imidlertid om at han ikke blir Osloborger med det første.

- I så fall ville det vært aktuelt å flytte til kommuner som Sirdal eller Bykle, som har mer gunstige strømavtaler. Jeg kan ikke flytte fra Sørlandet, avslutter Hennig-Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer