Strømpriser

Raser: - Helt tullete

Flere på Sørlandet reagerer kraftig på at de må betale mer for strømmen enn resten av landet. Paal Hennig-Olsen beskylder staten for konkurransevridning.

FULL ISFRONT: Paal Hennig-Olsen, administerende direktør i familiebedriften med samme navn, synes det er urettferdig at de må betale mye mer for strømmen enn Diplom-Is. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
FULL ISFRONT: Paal Hennig-Olsen, administerende direktør i familiebedriften med samme navn, synes det er urettferdig at de må betale mye mer for strømmen enn Diplom-Is. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Publisert

- Vi betaler betydelig mer for strømmen enn konkurrenten vår Diplom-Is. Det er direkte konkurransevridning, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i familiebedriften med samme navn, til Børsen.

Fredag ettermiddag ligger strømprisen i Oslo og Bergen på 19,8 øre per kilowattime, mens den i Kristiansand er oppe i hele 81,2 øre, ifølge strømbørsen Nord Pool.

Provoserende

At sørlendingene må punge ut over fire ganger mer for strømmen enn de lenger nord i landet, synes Hennig-Olsen er provoserende.

- Det blir helt tullete. Jeg skjønner ikke at det skal være så stor forskjell, sier han til Fædrelandsvennen.

Han mener politikerne må komme på banen.

- Det burde være en eller annen form for utjevning på strømprisene innad i landet, sier Hennig-Olsen til Børsen.

Kan måtte flytte

Han forteller at de hadde en super måned i juni, men at juli «regnet bort».

Nettopp regnværet er en av hovedgrunnene til prisforskjellen mellom Sørlandet og resten av landet, forteller kraftanalytiker i Volue, Tor Reier Lilleholt, til Børsen:

- Snøsmelting og regn har ført til en risiko for fulle magasiner på østlandet, som har presset prisene nedover. I tillegg er Sørlandet enda mer tilknyttet de europeiske strømprisene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.