Raser i ny uttalelse: - Raseri og fortvilelse

Kurt Nilsen varsler en intens kamp for å bevare området rundt familiehytta.

VIL IKKE GI SEG: Kurt Nilsen er negativ til planene om å oppføre en vindturbin i Halsvik i Gulen kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Terje Bendiksby / NTB
VIL IKKE GI SEG: Kurt Nilsen er negativ til planene om å oppføre en vindturbin i Halsvik i Gulen kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

I juni ble det kjent at Kurt Nilsen (44) og hyttenaboene hans i Halsvik i Gulen kommune har sendt den ene klagen etter den andre til både kommunen og Statsforvalter.

Bakgrunnen er støy- og støvproblemer som stammer fra pågående arbeid på et nærliggende industriområde.

Nå ruster den kjente artisten seg nok en gang til kamp - denne gangen mot planene om å bygge en stor vindturbin i nærheten av eiendommen hans.

- Ord er ikke sterke nok

Hele 59 personer har kommet med en høringsuttalelse til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). En av uttalelsene er fra Kurt Nilsen, ifølge TV 2.

- Ord er ikke sterke nok for raseriet og fortvilelsen over det som denne forhatte vindturbinen kan medføre. For oss, natur, dyreliv, landskap, kultur og sjelefred, skriver han der.

Det er industrikonsernet Wergeland Group AS som driver prosjektet. De har ikke besvart kanalens henvendelser.

Kurt Nilsen frykter at familieeiendommen hans vil bli ødelagt av støy, lyskast/iskast, og at natur, utsikt og landskap også vil bli sterkt preget.

- Monster

Han tror eiendommene i området kommer til å synke i verdi.

- Hvis dette monsteret kommer opp, så vil ingen av oss orke å være her. Og det er godt kjent fra andre som har lidd en slik skjebne, at det vil få andre heller, skriver han, ifølge kanalen.

NVE skal nå i gang med en prosess for å se om vindturbinen skal opp eller ikke.

- Etter mottak av kommentarer vil NVE vurdere saken, og til slutt fatte et vedtak. Vi gjør oppmerksom på at NVE ikke kan fatte et konsesjonsvedtak før kommunen har fattet et planvedtak for saken, sier rådgiver i NVEs energi- og konsesjonsavdeling, Anders Bakken Hekland, til TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer