Raser mot alkoholloven: - Horribelt

Vinbonde Erik Lindås på Skudeneset Gaard fortviler over at de ikke kan legge ut bilder fra gården på sosiale medier, uten at de bryter reklameforbudet mot alkohol. Nå vil bransjeorganisasjoner endre loven.

BRYTER LOVEN: Erik Lindås driver Skudeneset Gaard, som er Sørlandets største og eneste kommersielle vingård. - Alt jeg omgir meg med fra morgen til kveld er forbudt, så jeg blir en lovbryter hver eneste dag, sier han. Foto: Privat
BRYTER LOVEN: Erik Lindås driver Skudeneset Gaard, som er Sørlandets største og eneste kommersielle vingård. - Alt jeg omgir meg med fra morgen til kveld er forbudt, så jeg blir en lovbryter hver eneste dag, sier han. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Nesten hvor hen du ser på Skudeneset Gaard er det enten vinflasker, tomme eller fulle, eller drueklaser å se, skal vi tro vinbonde Erik Lindås.

- Vi driver en vingård, det sier seg selv, sier han til Børsen.

Det gjør jobben med å legge ut bilder og tekst på gårdens hjemmeside og sosiale medier-profiler vanskelig. I Norge er det nemlig strengt forbudt å reklamere for alkohol, og det gjelder også i sosiale medier.

Lindås har kontinuerlig dialog med Helsedirektoratet om det gården skriver på de ulike nettplattformene. Hva som er lov å skrive, og hva som ikke er lov, er ikke lett å forstå seg på, mener Lindås.

- Tungvint

Et av eksemplene han trekker fram er da han skrev en humoristisk tekst på hjemmesidene deres, med blant annet formuleringen «vinen oppfører seg eksemplarisk på biltur». Det måtte han fjerne.

Et bilde av Lindås, kona hans og en vinbonde som var på besøk fra Frankrike, som drikker vin, måtte de ta bort.

Et bilde av hunden deres som løper langs drueklaser i drueåkeren var ikke greit.

Da de la ut en post for å takke en gjeng som hadde hjulpet dem med å høste druer, fikk de påpakning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.