Raser mot coronakrav: - Absurd!

Folketeateret må betale tilbake 60 000 kroner fordi Skatteetaten mener de ikke måtte stenge i fjor vår. - Utrolig tåpelig, smeller det fra Anette Trettebergstuen (Ap).

STENGT: Folketeateret har fått et tilbakebetalingskrav fra Skatteetaten, som mener at de ikke var helt stengt i fjor vår. Foto: NTB
STENGT: Folketeateret har fått et tilbakebetalingskrav fra Skatteetaten, som mener at de ikke var helt stengt i fjor vår. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I en post på Facebook på mandag gikk direktør i Folketeateret Knud Dahl ut mot Skatteetaten i et innlegg på Facebook.

Der skriver han at teateret har mottatt krav fra Skatteetaten om tilbakebetaling av drøyt 60 000 kroner av støtten de fikk i mars/april i fjor fra kompensasjonsordningen for næringslivet.

«De antyder i kravet at vi har gitt feil opplysninger, da vi har krysset av for at vi var stengt i perioden. De hevder nemlig at vi ikke var stengt, og derfor kun hadde krav på 80 prosent dekning av faste kostnader og ikke 90 prosent», skriver Dahl.

Sjokkert

Han skriver videre i Facebook-posten at han ikke kunne forstå kravet, da de rent faktisk var stengt, men at han fikk følgende tilbakemelding av Skatteetaten:

«Dere var ikke stengt, riktignok var det forbudt å gjennomføre kulturarrangementer der personer fysisk møtes, men selve teateret var altså ikke stengt på samme måte som f.eks. barer og frisører var».

Børsen har vært i kontakt med Dahl, som på nåværende tidspunkt ikke ønsker å kommentere ytterligere.

Skatteetaten har også varslet at de vurderer å ilegge Folketeateret en sanksjon på ytterligere 30 prosent, da de skal vurdere om de har utvist grov uaktsomhet. De har derfor bedt Folketeateret redegjøre for hvorfor de har oppgitt uriktige opplysninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer