Raser mot coronaregler: - En vits

Ryanair og administrerende direktør Michael O' Leary er irritert på europeiske myndigheter, og spår samtidig svært lave priser denne sommeren.

IRRITERT: Ryanair-sjef Michal O' Leary er irritert, både på statlige støtteordninger og på coronarestriksjoner . 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IRRITERT: Ryanair-sjef Michal O' Leary er irritert, både på statlige støtteordninger og på coronarestriksjoner . Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars ble det meste av flytrafikken satt på bakken så godt som over natta. De aller færreste planlagte flyavganger gikk, og de flyene som faktisk kom seg i lufta var i stor grad godt under halvfulle, på grunn av smittevernsrestriksjoner.

Lavprisselskapet Ryanair er et av flyselskapene som har fått merke coronaviruset for alvor.

Trafikkvekst

På tross av dette hadde de en trafikkvekst på fire prosent det foregående regnskapsåret, som ble avsluttet 31. mars. Likevel hadde de 5 millioner færre passasjerer i mars enn de ellers ville hatt, som følge av europeiske reiserestriksjoner, skriver de i en pressemelding der de presenterer nøkkeltallene fra årsregnskapet.

Restriksjonene reduserte også overskuddet med 40 millioner euro, ifølge Ryanair. Det samlede overskuddet for året er 1 milliard euro.

Men siden land etter land innførte restriksjoner har under 1 prosent av RyanAirs planlagt flyginger blitt gjennomført.

Derfor vurderer Ryanair nå å legge ned flere av sine baser. De er også i samtaler med de ansatte om et lønnskutt på 20 prosent og ubetalt permisjon, og opp mot 3000 ansatte står i fare for å miste jobben. Dette er i alle hovedsak piloter og kabinbesetning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer