Raser mot cruiseplaner: - Helt «sløkket»!

MDGs førstekandidat anklager byrådet i Bergen for å «snikcruisifisere det historiske Bergen». - Nå må han ta seg en skillingsbolle, repliserer finansbyråden.

KRANGEL: MDG retter kraftig kritikk mot byrådet for planer om en ny cruisekai, men får kraftig motbør fra finansbyråden i byen. Foto: Marit Hommedal / NTB
KRANGEL: MDG retter kraftig kritikk mot byrådet for planer om en ny cruisekai, men får kraftig motbør fra finansbyråden i byen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Det brygger opp til cruisekrig i Bergen. Byrådet, med Arbeiderpartiet og Venstre, ønsker å få fortgang i planene om en ny massiv kai på Skoltegrunnskaien like utenfor Bryggen i Bergen sentrum.

Ifølge BA må blant annet kaia rettes ut for å kunne ta imot de nyeste og mest moderne cruiseskipene. Havna ønsker at kommunen skal regulerere inn en ny kai kjapt, slik at de får realisert planene.

- Ubrukelig klimapolitikk

Cruisekaiplanene får MDG til å tenne på alle plugger. Førstekandidat for Bergen MDG, Thor Haakon Bakke, sier til Børsen at det er utenfor hans fatteevne at byrådet vil legge til rette for «enorme cruiseskip i overskuelig framtid».

- Det er helt ubrukelig klimapolitikk. Det er helt elendig for et levende sentrum. Det området der de vil bygge cruisekai kunne vi laget badeplasser, boliger og lekeplasser, sier Bakke til Børsen.

Det er heller ikke til å komme fra at MDG har et sterkt og klart klimaperspektiv på det hele. Flere steder i verden har turistdestinasjoner, som Venezia, satt foten ned mot cruiseskip av størrelsen Bergen mottar.

Det burde Bergen også gjøre, mener Bakke, og viser til at man i Bergen bystyre har bestemt at man fra 2026 skal ha samme krav i Bergen som Sjøfartsdirektoratet setter til verdensarvfjordene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.