Raser mot forslag: - Drepende

SMB Norge og snusleverandøren Snushjem raser mot regjeringens forslag om forbud mot snussalg på nettet. Også Virke får så hatten passer.

SNUSSALG: Mange snusende nordmenn har fylt opp kvota på taxfreesalg gjennom åra, men den siste tida har de også kunnet bestille snus på nettet. Det vil regjeringen ha en slutt på. Foto: Vegard Grøtt / NTB
SNUSSALG: Mange snusende nordmenn har fylt opp kvota på taxfreesalg gjennom åra, men den siste tida har de også kunnet bestille snus på nettet. Det vil regjeringen ha en slutt på. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

- Hvis de får det som de vil med forbud mot nettsalg av snus, så vil det være drepende for flere aktører, sier Jørund Rytman, administrerende direktør i SMB Norge, til Børsen.

Tidligere i vår la nemlig Helse- og omsorgsdepartementet fram folkehelsemeldingen. I meldingen lå det et forslag om å innføre forbud mot nettsalg av snus.

«Veldig dårlig»

Det har fått flere til å reagere kraftig, deriblant, ikke overraskende, de som driver med denne typen nettsalg. Markus Lindblad er kommunikasjonsdirektør i Snushjem, og mener forslaget er «veldig dårlig».

- Jeg tenker det er veldig mange gode ambisjoner i folkehelsemeldingen, men løsningen kan ikke være å løpe dagligvarebransjens ærend og stenge ned den bransjen som tilgjengeliggjør snus for hele Norge på en kostnadseffektiv måte, sier Lindblad til Børsen.

Han går langt i å hevde at hele forbudet vil virke mot sin hensikt, dersom et av målene er å unngå at ungdommer og unge voksne begynner å snuse.

- Regjeringen sier at om man selger til yngre så er det små pakker som gjelder. På alle andre områder har man tatt bort de små pakkene. Man har tatt bort tipakninger med røyk, og innført 20-pakning som minimum, sier Lindblad, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer