Dagligvarebransjen:

Raser mot gigantutbetaling: - Grotesk

Norgessjef i Rema 1000, Tom Kristiansen, fikk med seg 74,7 millioner kroner da han tok over som sjef i mai i fjor. - Hører ikke hjemme noe sted, mener stortingspolitiker i SV, Ingrid Fiskaa.

BETALER FETT: Rema 1000s norgessjef kan le hele veien til banken. Foto: Audun Braastad / NTB
BETALER FETT: Rema 1000s norgessjef kan le hele veien til banken. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kunne DN melde at Tom Kristiansen (66) fikk en «ekstraordinær kompensasjon» på svimlende 74,7 millioner kroner, da han ble ny norgessjef for Rema 1000.

Det kommer fram i dagligvaregigantens årsrapport for 2021.

I tillegg fikk Kristiansen lønn på 5,6 millioner kroner i fjor.

Det faller ikke i god jord hos stortingspolitiker for SV, Ingrid Fiskaa.

- Det er hull i hodet. Jeg syns det er grotesk, spesielt med tanke på de økte matvareprisene. Vi vet at de store matvarekjedene tar seg godt betalt, og er en viktig grunn til at matvareprisene nå øker for folk, sier hun til Børsen.

11 juli ble det kjent at konsumprisindeksen har steget med 6,3 prosent på et år, og at den nå er på det høyeste nivået siden 1988. Ifølge SSB skyldes den høye prisveksten blant annet uvanlig høy vekst i matvareprisene.

Matvareprisene har skutt fart den siste tida, og steg med hele 5,6 prosent fra juni 2021 til juni 2022. Fra mai til juni i år økte de med 0,2 prosent.

- Hører ikke hjemme noen plass

Ifølge Fiskaa har Kristiansen fått 1600 ganger det en voksen mann er beregna å bruke på mat og drikke i løpet av et år. Hun sier hun da har tatt utgangspunkt i SIFOs referansebudsjett for 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.