Raser mot Hansa: - Mye frustrasjon

Hansa Borg vil legge ned bryggeriet i Kristiansand som i over 150 år har produsert CB. Det får ellers sindige sørlendinger til å hisse seg opp.

IRRITERT: Hansa Borg eier CB-bryggeri i Kristiansand. Nå skal bryggeriet legges ned, til store protester lokalt. Foto: Heiko Junge / NTB
IRRITERT: Hansa Borg eier CB-bryggeri i Kristiansand. Nå skal bryggeriet legges ned, til store protester lokalt. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi bruker litt sterkere ord enn at det ikke går greit nå, fastslår Petter Benestad, kristiansander, Venstre-politiker og svoren tilhenger av det lokale CB-ølet.

For det brygger til ølstrid i Sørlandets hovedstad. Bakteppet er at bryggerigiganten Hansa Borg eier Kristiansands tradisjonsrike CB-øl, og tidligere i år annonserte at de vil legge ned bryggeriet fra 1859, og flytte produksjonen til et annet sted. Avgjørelsen berører 28 fast ansatte.

- Gammelt og utslitt

Administrerende direktør Lars Giil forklarer at årsaken til det, er at de må gjøre store investeringer og driftsendringer for å møte morgendagens krav til bærekraft i produksjonen. Der kommer bryggeriet i Kristiansand til kort.

- Det er fordi det er så gammelt og utslitt at det ikke er bærekraftig på lang sikt å drive der lenger, sier Giil til Børsen.

Avgjørelsen har uansett fått kristiansanderne til å reagere, og regionavisa Fædrelandsvennen har skrevet den ene artikkelen etter den andre om lokale initiativ for å redde bryggeridriften.

- Det har vært ganske mye frustrasjon, både blant politikere og folk, og bystyret vedtok nettopp mer eller mindre enstemmig et opprop, der de sier at de ønsker å ta vare på bryggeriet, sier Benestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer