Raser mot hemmelig plan: - Har fått nok

Offshore Norge reagerer sterkt på Dagbladets sak om SVs vei til store oljeseire med den rødgrønne regjeringen. Nå etterlyser de at Ap og Sp setter foten tydelig ned for å trygge næringa og et kriserammet Europa.

STOR INNFLYTELSE: Offshore Norge mener SV har fått for stor innflytelse på norsk oljepolitikk i budsjettsamarbeidet med regjeringen. De frykter nå for konsekvensene. Her er SV-ledelsen avbildet da de folot regjeringssonderingene på Hurdal i fjor høst. Foto: Terje Pedersen / NTB
STOR INNFLYTELSE: Offshore Norge mener SV har fått for stor innflytelse på norsk oljepolitikk i budsjettsamarbeidet med regjeringen. De frykter nå for konsekvensene. Her er SV-ledelsen avbildet da de folot regjeringssonderingene på Hurdal i fjor høst. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- SV har nå fått mer enn vi fryktet at de skulle få på Hurdal. Det er på høy tid regjeringspartiene stenger butikken og sier at SV har fått nok, hvis de fortsatt skal ha troverdighet i olje- og gasspolitikken.

Det sier den tidligere Ap-politikeren Torbjørn Giæver Eriksen, som siden 2015 har vært direktør for samfunnkontakt og politikk i Offshore Norge, tidligere Norsk olje og gass.

Nylig skrev Dagbladet om hvordan budsjettforhandlingene mellom SV og regjeringspartiene foregikk på oljefeltet, og at SVs gjennomslag i oljepolitikken trolig ikke vil stanse her.

Tvert imot vil SV kreve nye innstramminger i oljepolitikken ved hver budsjett-korsvei, altså to ganger i året ut stortingsperioden.

Giæver Eriksen reagerer sterkt på det som kommer fram i Dagbladets sak.

- SV får heller få innflytelse på andre områder i budsjettet som samferdsel, bistand eller helse. De har fått nok nå for fire år.

- Vil falle raskt

Onsdag la Offshore Norge fram sin investeringsanalyse som viser at investeringene vil falle raskt etter 2025.

Giæver Eriksen forklarer at også produksjonen vil følge etter, særlig dersom rammebetingelsene forverres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.