Raser mot hurtigbåt-priser: - En katastrofe

Da Terje Westby skulle bestille billetter med hurtigbåten fra Tromsø til Harstad til seg selv og familien, fikk han hakeslepp.

REAGERER: Terje Westby syns det er for dyrt å ta hurtigbåten mellom Tromsø og Harstad. Foto: Privat
REAGERER: Terje Westby syns det er for dyrt å ta hurtigbåten mellom Tromsø og Harstad. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Terje Westby skulle ta med seg familien på helgetur fra Tromsø til Harstad nylig, startet han med å undersøke billettprisen på hurtigbåten mellom de to byene i nord.

Da han så at det for en familie på fem kom på hele 4774 kroner, ble han sjokkert.

- Dette er en katastrofe for familier og andre reisende i regionen, sier han til avisa Nordlys, som først omtalte saken.

Til Børsen utdyper han:

- Det er mange priser som øker om dagen, så det må man bli vant til. Men dette var for dyrt.

- Ironisk

Han sammenlikner det med et minicruise fra Oslo-København-Oslo, som ifølge ham ville ha kostet 2690 kroner for familien på fem.

- Vi er ikke i den verste situasjonen, og har en helt ok familieøkonomi, men jeg skulle gjerne ha sett at det var billigere. Turen tar tre timer en vei, så jeg kan ikke skjønner hvorfor danskebåten skal være billigere, sier han.

Westby og familien hadde egentlig bestemt seg for å kjøre bil til Tromsø i stedet for å ta båten, på grunn av den høye prisen. Men på grunn av en feil på bilen måtte de ta båten likevel.

- Det var litt ironisk. Kanskje det var karma fordi jeg kritiserte dem i avisa Nordlys? Det kostet i alle fall skjorta, sier han og ler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.