Raser mot ledernes lønnsvekst: - Uakseptabelt

Ledere for statseide selskaper kunne i fjor notere seg for en lønnsøkning den jevne arbeidstaker kan se langt etter.

TOPP TRE: Joachim Høegh-Krohn, administrerende direktør i Argentum, Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge AS og Christian Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft er de tre best betalte topplederne i heleide statlige selskap. Foto: NTB
TOPP TRE: Joachim Høegh-Krohn, administrerende direktør i Argentum, Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge AS og Christian Rynning-Tønnesen, konsernsjef i Statkraft er de tre best betalte topplederne i heleide statlige selskap. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Det er uakseptabelt med så mye høyere lønnsvekst for ledere i statlige selskaper enn det er for andre arbeidstakere og spesielt statsansatte, sier sekretær i LO Stat, Finn Olav Haga.

Børsen har nettopp presentert LOs mann for funnene vi har gjort etter å ha dypdykket i statsbudsjettet og hentet ut tall på lederlønninger i heleide statlige selskaper.

Lønnsfest

Tallene viser at lønnsfesten på ingen måte er over for toppsjefene.

Børsen har hentet ut tallene fra nærmere 60 heleide statlige selskap, og tallene viser oss følgende:

Toppledernes samlede lønn, det vil si fastlønn pluss bonus og andre godtgjørelser, har økt med 3,9 prosent.

Skreller vi bort bonuser og andre godtgjørelser er økningen i ren fastlønn på 4,2 prosent. Det er svært pene tall, om vi sammenlikner med hva Ola og Kari Nordmann fikk i lønnsøkning samme år.

Ifølge SSB økte gjennomsnittlige lønnsinntekter med 3,1 prosent.

Kontrasten får Haga til å reagere kraftig.

- Det er et dårlig signal å sende når så mange er permittert og har stått i en krevende arbeidssituasjon gjennom pandemien, sier Haga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer