Raser mot lekkasje: - Sjokkerende

Dagbladet kunne i dag fortelle at regjeringens statsbudsjett for 2023 viderefører den omstridte oljeskattepakka. Lan Marie Berg tror knapt sine egne øyne. Hun inviterer nå Erna Solberg til samarbeid.

VIL HA ERNA MED PÅ LAGET: MDG-topp Lan Marie Berg vil overkjøre regjeringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL HA ERNA MED PÅ LAGET: MDG-topp Lan Marie Berg vil overkjøre regjeringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Etter samtaler med kilder tett på budsjettprosessen i regjeringen, kunne Dagbladet i dag melde at den omstridte oljeskattepakka beholdes.

Beslutningen blir offentlig når regjeringen i morgen kommer med sitt forslag til statsbudsjett for 2023.

- Dette er sjokkerende, sier MDG-topp Lan Marie Berg til Dagbladet.

Oljeskattepakken er beregnet å koste staten til sammen 11 milliarder kroner.

Dagbladet får også opplyst at det ikke kommer endringer som vil ramme leverandørindustrien eller stoppe utbyggingen av planlagte prosjekter.

Omstridt støtte

Det var tidlig i juni 2020 at de daværende regjeringspartiene, sammen med Ap, Sp og Frp, ble enige om den såkalte oljeskattepakken. Pakken ga oljeselskapene store skattefordeler.

I ettertid har flere, inkludert Erna Solberg selv, vedgått at skattepakken var en feil. Solberg forklarte i vår at de urolige tidene under pandemien gjorde at man må ta beslutningen på kappen for at norsk politikk gjorde denne feilen.

Inviterer Erna til dans

Lan Marie Berg inviterer nå Erna Solberg til å stanse regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.