Raser mot Löwengrips milliardær-eks

Storbråk rundt eiendomsmagnaten etter ny satsning.

I HARDT VÆR: Eiendomskonge Erik Selin får nå krass kritikk. Her sammen med daværende kjæreste Isabella Löwengrip - som selv har opplevd storm rundt sitt selskap den siste tida. Foto: Sven Lindwall / Expressen
I HARDT VÆR: Eiendomskonge Erik Selin får nå krass kritikk. Her sammen med daværende kjæreste Isabella Löwengrip - som selv har opplevd storm rundt sitt selskap den siste tida. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer
Publisert

Som eiendomsutvikler har superrike Erik Selin (52) slått seg opp som en av de mektigste i bransjen. 52-åringen utvikler og forvalter bolig, næringseiendom og hoteller i både Sverige, Danmark og Norge.

Rundt enkelte av milliardærens høyreiste byggeprosjekter, har det nå blåst opp til kraftig storm. Ifølge Expressen soper Selin inn enorme summer på sine utleieobjekter i blant annet Biskopsgården, Angered og Högsbo i Gøteborg.

Som eier og administrerende direktør i Fastighets AB Balder, har selskapet omsatt for milliardbeløp gjennom åra. Etter Forbes' beregninger, har toppsjefen selv en formue på 3,6 milliarder dollar.

52-åringen, og ekskjæresten til influenser Isabella Löwengrip (29), bor ikke uventet i en meget tiltalende praktvilla ved sjøen i Billdal. Det står angivelig i sterk kontrast til boforholdene hos leietakerne i Gøteborg.

Rammer hardt

Ifølge Expressen har Selin tidligere blitt utpekt til en av Sveriges verste utleiere. Beboere har varslet om store mangler ved leilighetene, som blant annet omfatter dårlig isolasjon og problemer med rotter.

Nå har selskapet tatt grep, og startet et omfattende renoveringsprosjekt i de gamle bygårdene. For leietakerne skulle det vært en gladmelding. Problemet er at oppussingsregninga faller på deres kjøkkenbord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer