Raser mot luksusbasseng

Monsterkonstruksjonen skaper kontrovers: - En katastrofe.

HØYT: I det nyetablerte fiffestrøket «Embassy Gardens» i London, kan beboerne ta seg en liten svømmetur i sitt eget «Sky Pool» som henger rolige 35 meter over bakken. VIDEO/FOTO: NTB/SCANPIX/YOUTUBE Vis mer
Publisert

Den siste tida har de spektakulære bildene av svømmebassenget «The Sky Pool» i Nine Elms i London gått verden rundt.

Prestisjeprosjektet er like oppsiktsvekkende som det er fryktinngytende: En transparent monsterkonstruksjon som ruver 35 meter over bakken.

Luksusbassenget, som strekker seg 25 meter i lengden og som angivelig holder en vannmasse på 375 tonn, ble offisielt åpnet for gjester 19. mai.

For fiffen

Selv om bassenget har fått anerkjennelse som verdens første av sitt slag, har det også høstet krass kritikk. Årsaken er blant annet at de aller færreste får bli med på festen.

En av dem som slakter prosjektet, er den britiske arkitekten og designeren Edwin Alexander Heathcote (53). I et innlegg i The Financial Times har arkitekteksperten funnet fram sin skarpeste penn:

«London’s Sky Pool: En katastrofe som allerede har funnet sted.», skriver Heathcode innledningsvis.

- Verste stedet

Han mener konstruksjonen er et symbol på alt som er riv ruskende galt med eiendomsutviklingen, lokalpolitikken og arkitekturen i London.

Nine Elms i bydelen Wandsworth er et område som har vært under voldsom utvikling de seineste åra. Blant annet flyttet USAs ambassade i London dit for drøye tre år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.