Raser mot luksusbygging:
- Solgte oss en drøm

Etter finanskrisen i 2008 vendte flere tilbake til sine hjem i den lille landsbyen Jebel Ali i Dubai. Nå blir de kastet på dør som følge av en eksplosiv luksus-utbygging.

LUKSURIØST: Skyskrapere og enorme luksusbebyggelser har dukket opp i Dubai de siste tiårene. Nå må også innbyggerne i den lille landsbyen Jebel Ali vike for luksusen. De frykter at det ikke vil være noe av det gamle Dubai igjen. FOTO: Shutterstock / NTB
LUKSURIØST: Skyskrapere og enorme luksusbebyggelser har dukket opp i Dubai de siste tiårene. Nå må også innbyggerne i den lille landsbyen Jebel Ali vike for luksusen. De frykter at det ikke vil være noe av det gamle Dubai igjen. FOTO: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De visste dette kom, men likevel solgte de oss drømmen.

Det sier sørafrikanske Monique Buitendag (37) til nyhetsbyrået AP utenfor sitt hjem i landsbyen Jebel Ali i Dubai.

Hun har nylig brukt en «liten formue» på oppussing av familiehjemmet - helt forgjeves. For i forrige uke ble innbyggerne møtt med følgende beskjed fra Dubais statseide eiendomsutvikler, Nakheel:

De har tolv måneder på å forlate eiendommene sine.

«Fortida har en ny framtid», lyder flygebladene i landsbyen. Nå kommer bulldoserne.

Oljeboom

Det var på 70-tallet, da oljefelt ble oppdaget i den persiske gulfen, at i hovedsak europeiske og amerikanske arbeidere inntok denne og andre små, søvnige fiskerlandsbyer langs Persiabukta.

Den gang besto det meste rundt Jebel Ali av ørken, forteller flere av innbyggerne til AP.

Siden har fremmedarbeiderne strømmet på til landsbyen, og innbyggerne uten statsborgerskap ble langt flere enn dem som innehar det. En lokal skole ble bygget. Det samme ble et lokalt klubbhus og et felles basseng.

De har alle vært vitne til Dubais enorme utvikling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.