New Zealand

Raser mot luksusprosjekt

Miljøvernere hevder at PayPal-grunnleggerens luksuriøse New Zealand-prosjekt vil ødelegge innsjølandskapet.

FERIEPARADIS: Milliardærgründeren, som var den første eksterne investoren i Facebook, Peter Thiel, har planer om å bygge et ferieparadis på sørøya av New Zealand. Foto: The Travel Library/Rex/ NTB
FERIEPARADIS: Milliardærgründeren, som var den første eksterne investoren i Facebook, Peter Thiel, har planer om å bygge et ferieparadis på sørøya av New Zealand. Foto: The Travel Library/Rex/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tysk-amerikanske milliardæren og PayPal-medgrunnleggeren Peter Thiel planlegger å bygge et luksusbolig-prosjekt på en tomt han eier ved bredden av innsjøen Wanaka i New Zealand, med en størrelse på hele 1900 mål.

Thiel kjøpte eiendommen i 2015 for angivelig 13,5 millioner dollar, gjennom selskapet Second Star Limited, som han selv eier, ifølge CNBC.

Gjestehytte med plass til 24 personer

Thiel har søkt om å bygge en serie frittstående bygninger på eiendommen. Planene viser blant annet en privat boligbygning inni en åsside, samt en større luksushytte med plass til 24 overnattingsgjester. Det er også en egen meditasjonsplass og flere vann-installasjoner.

Den såkalte eierhytta skal ha eget spa og basseng, samt et bibliotek og ti gjesterom med uforstyrret utsikt mot innsjøen på sørøya.

Lokale miljøgrupper og innbyggere har motsatt seg planene til milliardæren.

Totalt mottok myndigheten sju formelle innspill som motsatte seg planene eller ba om endringer i prosjektet. Ingen av innspillene støttet utbyggingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer