Raser mot mektig milliardær

De hadde det som omtales som et «bekvemmelighetsekteskap», men selv ikke den beste ekteskapsrådgiver kan redde forholdet mellom Donald Trump og mediemogulen Rupert Murdoch nå.

VENNSKAPET BRAST: Da Donald Trump (t.h.) ble president, hadde han og mediemogulen Rupert Murdoch gjensidig glede av hverandre. Men «bekvemmelighetsekteskapet» er nå en saga blott. Foto: REUTERS / Carlo Allegri / File Photo / NTB
VENNSKAPET BRAST: Da Donald Trump (t.h.) ble president, hadde han og mediemogulen Rupert Murdoch gjensidig glede av hverandre. Men «bekvemmelighetsekteskapet» er nå en saga blott. Foto: REUTERS / Carlo Allegri / File Photo / NTB Vis mer
Publisert

Mellomvalget i USA ble alt annet enn en suksess for Donald Trump. Nå var ikke den tidligere presidenten på stemmeseddelen noe sted selv, men han gikk tungt inn og ga sin støtte til flere republikanske kandidater.

Der det kunne forventes at republikanerne, i tøffe tider med en tøff økonomi, ville vinne med et valgskred og ta over kontrollen over begge kamrene i Kongressen, er det fremdeles uvisst om de klarer noen av delene.

«Politisk fiasko»

Mye av skylda gis til Donald Trump, og en som på ingen måte holder kjeft om hvor skapet skal stå er mediemogulen Rupert Murdoch. Gjennom selskapet News Corp eier han et medieimperium som har vært svært Trump-vennlig.

Men verdens 35. rikeste mann har fått nok. De siste dagene har Murdochs medier hamret løs mot Donald Trump. Det første eksempelet var svært tabloide New York Post på torsdag.

De hadde et svært bilde av den tidligere presidenten, fallende ned fra en mur, med en omskrevet variant av barnerimet «Lille Trille» på forsida:

«Don (som ikke kunne bygge en mur) falt ned».

Også The Wall Street Journal hudflettet Trump i en leder samme dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer