SAS-streiken:

Raser mot millionlønn: - Hyklersk

Toppsjefen for streikerammede SAS kritiseres for millionlønn og bonushistorikk.

STREIK: Konsernsjef i SAS Anko van der Werff raser etter at det nå blir pilot-streik. Video: Mia Engenes Bratlie. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): - Jeg tenker at dette viser en hyklersk og dobbeltmoralsk holdning, som jeg synes er nesten utrolig å lese - når vi vet bakgrunnen hans, sier Erling Borgen til Børsen.

Han er blant annet journalist, samfunnsdebattant og professor i samfunnskritisk dokumentarisme. Borgen var tidligere NRKs korrespondent i Latin-Amerika.

Borgen reagerte kraftig da han så van der Werffs pressekonferanse utenfor Næringslivets hus i Stockholm, rett etter at pilotstreiken var et faktum mandag denne uka.

- Patetisk

- Det var patetisk å se SAS-sjefen sutre og rase over at partene ikke klarte å bli enige, skrev Borgen på sin Facebook-side.

Til Børsen sier han at dersom van der Werff er interessert i å redde selskapet, burde han gå foran med et godt eksempel ved å redusere lønna og donere deler av bonusen han fikk med seg fra den forrige jobben.

- Hvis han ikke gjør det, sitter han igjen med null troverdighet. Da var det bare krokodilletårer jeg så på TV, mener Borgen.

Han mener at van der Werff har en tvilsom bonushistorie, og at nederlenderen fikk millionbonus som toppsjef for det colombianske flyselskapet Avianca «mens de var på konkursens rand midt under pandemien».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.