Raser mot Musk: - Slutt

- Folk er forbanna.

TVITRER: Flere kryptoinvestorer er lei av Musks Twitter-meldinger om Bitcoin, som sender kursen opp og ned. Foto: Joe Skipper / Reuters / Filephoto / NTB
TVITRER: Flere kryptoinvestorer er lei av Musks Twitter-meldinger om Bitcoin, som sender kursen opp og ned. Foto: Joe Skipper / Reuters / Filephoto / NTB Vis mer
Publisert

Tesla-sjef Elon Musk fortsetter å påvirke verdien av Bitcoin. Mandag tvitret Musk at han hadde satt i gang en diskusjon om bærekraften til den digitale mynten. Meldinga bidro til at kursen hoppet fire prosent mandag kveld, ifølge CNBC.

«Gladnyheten» kommer etter at Musk tidligere denne måneden uttrykte bekymring for at Bitcoin-utvinning angivelig har store miljøutfordringer.

Rekord

Den siste tida har Bitcoin-prisen svingt voldsomt. For en drøy måned siden nådde den sin høyeste kurs noensinne, nesten 65 000 dollar.

Det var godt over en dobling siden nyttår, og en sjudobling siden i fjor sommer.

Flere og flere investorer har i år gått tungt inn i valutaen. I februar kjøpte Tesla Bitcoins for 1,5 milliarder dollar.

Cirka en måned seinere kastet milliardær Kjell Inge Røkke seg på bølgen. Gjennom det nyopprettede Seetee AS kjøpte han Bitcoins for en halv milliard kroner.

Nedtur

Men på litt over fire uker har verdien falt vanvittige 40 prosent, og i skrivende stund må man «bare» betale cirka 37 000 dollar for én Bitcoin.

Blant valutaens tilhengerne, skaper det harme at én mann har så mye å si for kursen. For særlig Elon Musk får mye av skylda for Bitcoin-prisens svingninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer