Raser mot NHO: - Lekepenger

Full isfront mellom LO og NHO etter bruddet i lønnsoppgjøret.

REAGERER: LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: NTB
REAGERER: LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ettermiddag ble det klart at det blir storstreik i Norge, etter at LO sa nei til riksmeklerens meklingsutkast i lønnsforhandlingene mellom dem og NHO.

Det betyr at titusenvis av norske arbeidere tas ut i streik fra mandag morgen.

Krangler om kjøpekraft

Det store stridstemaet ser ut til å gå hvorvidt meklingsutkastet som LO sa nei til, og NHO sa ja til, ville sikre økt kjøpekraft eller ikke.

Nei, det ville det ikke, var LOs budskap under en pressekonferanse klokka 19.

Én time seinere slo NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid tilbake, og sa at det ikke var riktig. Han mener skissen ville gitt økt kjøpekraft for LOs medlemmer.

- Men det var ikke nok for LO, så det må de svare for, sa Almlid.

For at LOs medlemmer skal få økt kjøpekraft, må lønnsoppgjøret ligger over 4,9 prosent, som er den anslåtte inflasjonen i 2023.

- Jeg synes det er leit at man ender opp med å bryte den taushetsplikten og si at man hadde en skisse på bordet som ikke gir økt kjøpekraft, men nå det først er sagt, så må jo vi tilbakevise det. At det lå på bordet første tilbud og en skisse fra riksmekler som ville innebåret en økt kjøpekraft for LOs medlemmer, sier Almlid til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer