Raser mot NHO-topp: - Må roe seg ned

- Egentlig er jeg ganske sur på dette. NHO snakker mot bedre vitende, raser Unios forhandlingssjef.

HEFTIG: Overtid og ulempetillegg når NATO øvde i Norge forklarer mye av lønnsveksten i staten i fjor. Foto: Hans Arne Vedlog
HEFTIG: Overtid og ulempetillegg når NATO øvde i Norge forklarer mye av lønnsveksten i staten i fjor. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du trodde at temperaturen ikke kunne bli høyere tre uker før lønnsoppgjøret skal starte, skrur Unios forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby opp varmen enda et par hakk.

Det er Børsens intervju med NHO-topp Stein Lier-Hansen som får fagforeningsbossen i Unio til å tenne på pluggene.

- Usolidarisk, sa Lier-Hansen. Han siktet til at statsansatte i fjor fikk en lønnsvekst på 3,8 prosent. Industriarbeiderne - som egentlig skal sette normen for den øvrige lønnsveksten i samfunnet - nøyde seg med langt mindre, nemlig 3,1 prosent.

- Det skaper stor frustrasjon blant oss som skal forhandle lønn for industrien, sa Lier-Hansen til Børsen tirsdag.

Den frustrasjonen har ikke rot i virkeligheten, hevder Unios forhandlingssjef.

- Jobbet knallhardt

- Det Lier-Hansen ikke sier om fjorårets lønnsvekst i staten, er at den i stor grad skyldes ulempetillegg i Forsvaret. De ble utløst av ekstra innsats under den store NATO-øvelsen Trident Juncture. Vi snakker ikke om et varig løft. Resten skyldes flere nyansatte på høye lønnsnivåer i ledende stillinger, sier Unios forhandlingsleder Rønning-Aaby til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer