Stortingsvalget

Raser mot «oljestunt»:
- Fullstendig useriøst

Regjeringen presenterte i går store endringer for hvordan oljenæringen skal skattlegges. MDG-topp mener det er et panikkartet valgkampstunt.

KRITISK: Arild Hermstad, fungerende leder i MDG. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK: Arild Hermstad, fungerende leder i MDG. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det en vanskelig for meg å se at dette er noe annet enn et valgkamprigg, sier nestleder i Miljøpartiet De Grønne (MDG), Arild Hermstad.

I en hasteinnkalt pressekonferanse med fire statsråder presenterte regjeringen tirsdag kveld sitt forslag til ny skatteordning for norsk olje- og gassindustri.

Detaljene rundt endringene er ennå ikke kjent, men ifølge regjeringen skal de føre til at mindre lønnsomme felt ikke blir bygget ut. Leterefusjonsordningen, som innebærer at Staten tar store deler av regningen for letevirksomhet, fjernes og oljeselskapene kan istedet skrive av kostandene på skatten.

Forslaget skal nå ut på høring, men høringsutkastet kommer først neste uke, skrev Olje- og energiminister Tina Bru i en pressemelding tirsdag.

- Valgkampstunt

MDG-nestlederen reagerer nå sterkt på hvordan endringen ble presentert.

- Problemet er at vi ikke vet hva dette betyr i praksis. Hvor mye mindre gunstig blir det å lete med dette forslaget? Vi vet heller ikke helheten og hva det vil si for investeringene i oljenæringen framover.

Nyheten kom bare 13 dager før valgdagen, og få timer før TV2s direktesendte partilederdebatt, den andre i valgkampen. Hermstad mener timingen er påtakelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer