Raser mot oppsigelser: - Pandemiopportunisme

Scandic har mottatt 335 millioner i coronastøtte fra staten, men skal likevel kvitte seg flere hundre årsverk.

OPPSIGELSER: Scandic, som blant annet eier Grand Hotel, varslet i januar om ytterligere 300 oppsigelser. Det får SV til å rase. Foto: Heiko Junge / NTB
OPPSIGELSER: Scandic, som blant annet eier Grand Hotel, varslet i januar om ytterligere 300 oppsigelser. Det får SV til å rase. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Det burde være et krystallklart krav om at hvis man sier opp permitterte, så faller man utenfor støtteordninga. Det er en form for pandemiopportunisme, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes til Børsen.

Det er hotellkjeden Scandic han retter det harde skytset mot. Til sammen har de mottatt 335 millioner kroner i coronastøtte fra staten i perioden fra mars og ut året i fjor.

Sier opp 300 årsverk

De to siste tildelingene, som kommer fra den ferske coronastøtteordningen som ligger under Brønnøysundregistrene, viser at Scandic fikk 63,2 millioner kroner for september og oktober, og 81,8 millioner kroner for november og desember.

Årsaken til at Scandic den siste tida har stått i til dels kraftig storm er at de har varslet en stor nedbemanning i Norge.

I sommer varslet de en nedbemanning på 1000 årsverk, men 300 av disse årsverkene ble i august omgjort til permitteringer. 14. januar kunne DN melde at disse permitteringene likevel blir gjort til oppsigelser.

Alt dette altså, mens de har fått store pengesummer fra staten.

- De får støtte basert på driften de hadde året før, og nå skalerer de altså ned driften. Det er stikk i strid med intensjonen for ordningen. De burde i alle fall fått mindre støtte, sier Fylkesnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer