Coronakrisa for luftfarten:

Raser mot regjeringen: - En skandale

Norsk luftfart hadde håpet på milliarder i krisehjelp. I stedet får de nå vekslepenger, tordner Norsk Flygerforbund.

FORTVILER: En nær samlet næring fortviler over at regjeringen nok en gang dropper en egen kompensasjonsordning for norsk luftfart. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FORTVILER: En nær samlet næring fortviler over at regjeringen nok en gang dropper en egen kompensasjonsordning for norsk luftfart. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Et gedigent mageplask», sier Senterpartiet. «En skandale», tordner Flygerforbundet. «Total mangel på forståelse», mener LO. «For seint og for lite», sier en fortvilt toppsjef i SAS.

Reaksjonene har på ingen måte latt vente på seg etter at regjeringen i dag la fram sine nye krisetiltak for flybransjen, som er brutalt rammet av coronapandemiens lammende effekt på reiselivet.

- Dette er en skandale. Regjeringen holder både luftfartsansatte og Stortinget for narr, freser Yngve Carlsen.

Som forbundsleder i Norsk Flygerforbund er han sjokkert over at regjeringen heller ikke i dag la fram en egen kompensasjonsordning for den kriserammede luftfarten.

- At regjeringen viser så lite respekt for Stortingets vedtak, og sier at det ikke er nødvendig med en kontantkompensasjonsordning i revidert nasjonalbudsjett, som tar hensyn til de enorme tapene næringen er påført til nå, er nesten ikke til å tro, fortsetter han.

- Puslete

For en samlet flybransje, med støtte fra både LO, NHO og Stortinget, har bedt regjeringen om å få på plass en egen kompensasjonsordning for næringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer