Raser mot SAS: - Går til krig

Samarbeidskomiteen for oljeservice i Industri Energi går til kraftig angrep på flygigantens behandling av oppsagte. - Skal SAS overleve og sikre arbeidsplasser, må vi tilpasse oss en ny virkelighet, svarer selskapet.

ANGREP: Forbundet mener SAS utnytter en pandemi til å omorganisere driften på de ansattes kostnad. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix / TT
ANGREP: Forbundet mener SAS utnytter en pandemi til å omorganisere driften på de ansattes kostnad. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix / TT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg håper SAS vil lytte, det er derfor vi går ut, sier leder i Industri Energi, Frode Alfheim, til Børsen.

Samarbeidskomiteen for oljeservice i Industri Energi går nå til et kraftig angrep mot flygiganten, i et støtteopprop for de oppsagte medarbeiderne i selskapet, som E24 omtalte først.

- Det at SAS utnytter en pandemi til å omorganisere driften på de ansattes kostnad, er uakseptabelt. Med slike holdninger til arbeidslivet vil ikke SAS forbli et foretrukket flyselskap, skriver samarbeidskomiteen i uttalelsen.

  • Se SAS' svar lenger ned i saken.

Reagert kraftig

SAS-pilotene har reagert kraftig på selskapets håndtering i kjølvannet av coronapandemien. Etter en periode med full krise for flybransjen, har pilene pekt oppover i takt med gjenåpning og lettelser i smitteverntiltak.

En stor gruppe piloter som ble sagt opp da krisa sto på som verst, mener SAS ikke har fulgt opp lovnadene om å få jobbene tilbake så snart behovet var der. De mener flyselskapet i stedet har ansatt utenlandske piloter i underselskaper med dårligere betingelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer