Raser mot SAS-råd: - Spar pengene

Konsulentene som utreder statlig comeback på eiersida i SAS bør snarest få beskjed om at oppdraget er avlyst, mener Høyres næringspolitiske talsperson Linda Hofstad Helleland.

DROPP DET: Næringsministeren bør spare pengene han har tenkt å bruke på å utrede statlig comeback på eiersida i SAS, mener Høyres næringspolitiske talsperson Linda Hofstad Helleland. Foto: Vidar Ruud / NTB
DROPP DET: Næringsministeren bør spare pengene han har tenkt å bruke på å utrede statlig comeback på eiersida i SAS, mener Høyres næringspolitiske talsperson Linda Hofstad Helleland. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Fire år etter at den norske staten solgte seg ut av SAS, kan regjeringen sørge for et comeback på eiersida i det kriserammede flyselskapet.

- Helt meningsløst, sier Høyres Linda Hofstad Helleland.

- Framfor å kaste penger etter nordiske kapitalister, burde regjeringen konsentrere seg om å hjelpe vanlige familier. Jeg ser ingen strategiske grunner til at staten skal eie et kommersielt flyselskap. Det er rett og slett dårlig politikk å bruke milliarder av skattebetalernes penger på å redde et selskap fra konkurs, utdyper hun.

Har gitt kriselån

Statens coronakriselån til SAS kan ifølge DN bli omgjort til aksjer.

- Det er en kjent sak at SAS er i en krevende situasjon. Den norske stat er allerede indirekte en kreditor av SAS gjennom at selskapet har benyttet seg av lånegarantiordningen for luftfarten, skriver kommunikasjonsavdelingen i Nærings- og fiskeridepartementet på vegne av statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) til avisa.

Overfor E24 bekrefter departementet at de har leid inn investeringsbanken ABG Sundal Collier for å gi finansielle råd, samt advokatfirmaet Wiersholm som juridisk rådgiver, i forbindelse med SAS' økonomiske problemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer