Elon Musk

Raser mot skatteøkning

Et forslag fra demokratene i USA om å øke skatten til landets rikeste får elbilgiganten Elon Musk til å engasjere seg på Twitter.

VERDENS RIKESTE: Elon Musk overtok i 2021 plassen til Amazon-eier Jeff Bezos som verdens rikeste mann. til Foto: Matt Rourke / AP
VERDENS RIKESTE: Elon Musk overtok i 2021 plassen til Amazon-eier Jeff Bezos som verdens rikeste mann. til Foto: Matt Rourke / AP Vis mer
Publisert

Demokratene i USA introduserer denne uka et nytt forslag om å øke skatten til landets rikeste milliardærer. Forslaget er en del av president Joe Bidens «Build Back Better»-kampanje som skal satse på landets barnevernstjeneste, utdanning, helsetjeneste og kampen mot klimaforandringer.

Debatten rundt skatteforslaget, som først og fremst rammer de 700 rikeste, har florert på sosiale medier siste tiden, ifølge Yahoo! Finance.

Kritiserer myndighetenes pengebruk

En av de som har engasjert seg i saken er verdens rikeste mann, Elon Musk. På onsdag la han ut en tweet om at en skatt på milliardærene bare vil utgjøre en liten forskjell.

Musk skriver blant annet på Twitter at han planlegger å bruke pengene på å få mennesker til Mars.

Han argumenterer for at det egentlige problemet er at myndighetene bruker for mye penger. Han advarer om at det etter tid vil føre til høyere skatter for flere amerikanere enn bare de rikeste.

- Til slutt vil de gå tom for andre menneskers penger, og da vil de komme etter deg, skriver elbilgiganten på Twitter.

Formue på over 12 siffer

De som støtter skatteøkningen argumenterer for at det kan føre til 200 milliarder amerikanske dollar i løpet av ti år, som skal gå til å få gjennom Bidens løfter om å blant annet bedre helsetjenesten, utdanningen og bekjempe klimaendringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.