Raser mot turister

Turistene strømmer inn over Danmarks østligste øy Bornholm. Der er de nå til forargelse for flere av de fastboende.

KLATRING: Mange turister klatrer på den fredede borgruinen Hammershus. Det får lokalbefolkningen til å se rødt. Foto: NTB scanpix
KLATRING: Mange turister klatrer på den fredede borgruinen Hammershus. Det får lokalbefolkningen til å se rødt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øya Bornholm er et populært feriemål i Danmark, der den ligger sør for sørspissen av Sverige i Østersjøen.

Både dansker, svensker og nordmenn legger turen dit om sommeren, og kanskje spesielt nå denne sommeren som alternativene til feriedestinasjoner er langt færre.

- Uforsvarlig

På Bornholm finnes det en rekke ting å se på, blant annet den gamle, fredede slottsruinen Hammershus.

Ifølge bt.dk besøker rundt 400 000 personer den gamle borgen hvert år, og i år ligger det an til å bli enda flere, men nå har de fastboende sett seg lei på at turistene ikke respekterer reglene.

På Facebook-siden «Bornholm i billeder - før og nu» har det blitt delt et bilde av at det kryr av turister i den gamle ruinen.

De går, klatrer og ser ikke ut til å bry seg om reglene og at man bør vise litt ekstra forsiktighet rundt den gamle ruinen.

- Dette har jeg sett gjennom hele oppveksten, og jeg mener det er uforsvarlig når det er snakk om en så gammel bygning, sier Sarah Holm fra byen Aakirkeby på Bornholm til bt.dk.

- Likegyldige

På bildet på Facebook-gruppen har det kommet mange hundre kommentarer, og mange mener at folk ikke har respekt for ruinene og at det har blitt verre år for år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer