Italia:

Raser mot turister

Turister stjeler, gjør hærverk og trosser forbud. Reiselivsbransjen har fått nok.

TRAVELT: Venezia er blant byene som rennes ned av turister, ikke minst fra omstridte cruiseskip. Men ikke alle klarer å oppføre seg. Foto: REX / NTB
TRAVELT: Venezia er blant byene som rennes ned av turister, ikke minst fra omstridte cruiseskip. Men ikke alle klarer å oppføre seg. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Italia venter storinnrykk av turister: Nærmere to millioner utenlandske reisende er ventet å lande på italienske flyplasser bare i sommer.

Etter flere år med pandemi og reiserestriksjoner, var turistene tilbake i 2022. Men i år er de enda flere: Antall utenlandske besøkende steg med 86 prosent i første kvartal av 2023, ifølge data fra ENIT, Italias turistbyrå.

Og det kan virke som de tar seg godt til rette, til den lokale reiselivsbransjens fortvilelse. Det skriver CNN.

Men selv om den søreuropeiske favoritten gleder seg økonomisk over de vanvittige besøkstallene, fører pågangen med seg flere uønskede elementer.

- Vansiret

I juni ble en mann filmet mens han risset inn «Ivan+Haley 23» på Colosseum.

Videoen gikk viralt i forrige uke, og skapte sterke reaksjoner. Kulturminister Gennaro Sangiuliano raste, og forlangte oppfordret folk til å melde fra om de visste hvem som sto bak.

- Det er ekstremt fornærmende og viser mangel på dannelse at en turist vansirer et av de mest berømte stedene i verden, sier han.

Mannen risikerer over 150 000 kroner i bot For noen år siden ble en russisk turist ilagt en bot på 20 000 euro, over 230 000 kroner etter dagens kurs, for en tilsvarende handling, ifølge NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.