Raser: - Noe må gjøres

Jens Eikeset i 7 Fjell Bryggeri mener dagens reklameforbud på alkohol i praksis er en munnkurv.

REAGERER: Jens Eikeset i 7 Fjell Bryggeri reagerer på det han mener er en strengere tolkning av reklameforbudet. Foto: Geir Martin Strande / Bergens Tidende / NTB
REAGERER: Jens Eikeset i 7 Fjell Bryggeri reagerer på det han mener er en strengere tolkning av reklameforbudet. Foto: Geir Martin Strande / Bergens Tidende / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Den siste tida har over 100 norske bryggerier og leverandører fått beskjed fra Helsedirektoratet om at de har brutt reklameforbudet.

7 Fjell Bryggeri i Bergen hadde 40 regelbrudd. Flere av tilfellene forsto de ikke at var i strid med regelverket.

Daglig leder Jens Eikeset i 7 Fjell går hardt ut mot lovverket, som han mener er utydelig og gammeldags.

- Det er en rekke problemer med dette, sier han til Dagbladet.

Han har tidligere også snakket med Bergensavisen.

- Problemet er at det har gått fra et reklameforbud til et informasjonsforbud til direkte munnkurv. Vi kan i praksis ikke si noe i sosiale medier da alt vil kunne være «omtale av selskapets alkoholholdige virksomhet». Det er jo tross alt det vi driver med. Vi ønsker muligheten til å fortelle hva vi produserer og hvor man kan få tak i det, sier han og etterlyser en definisjon på hva som er reklame.

Ikke imot forbud

I 2016 ble det innført et unntak i reklameforbudet. Blant annet ble det lov for leverandører å gi nøkterne faktaopplysninger om produktene på egne hjemmesider. Unntaket gjelder ikke for sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer