Bane NOR skaper reaksjoner:

Raser over nye krav: - Horribelt!

Kravet om minst ti faste ansatte i virksomheter underlagt Bane NOR mener Bård Hoksrud (FrP) er totalt uakseptabelt, og får støtte av Senterpartiet: - Dårlig vurdering, sier Erling Sande (Sp).

ENGASJEMENT: Bård Hoksrud (Frp) ønsker å sette press på regjeringen for å få Bane NOR til å endre nye tiltak .Foto: Jil Yngland / NTB
ENGASJEMENT: Bård Hoksrud (Frp) ønsker å sette press på regjeringen for å få Bane NOR til å endre nye tiltak .Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

Rundt 300 personer har nå en usikker framtid i vente etter et nytt krav fra Bane NOR om minst ti faste ansatte i virksomheten.

Det nye kravet, som skal innføres allerede 15. mars, har skapt store reaksjoner blant både interesseorganisasjonen SMB Norge og flere berørte hovedsikkerhetsvakter.

- Mange kan gå konkurs og det er uforståelig når man har gjort en god jobb i mange år, sa hovedsikkerhetsvakt Øystein Korsgård (52) til Børsen i forrige uke.

Dette har fått stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) til å koke.

- Det er horribelt at vi fra statens side og med Bane NOR som et statlig eid selskap, ønsker å ødelegge for små bedrifter, og at samferdselsministeren og ikke minst Senterpartiet kan akseptere dette, sier Hoksrud til Børsen.

- Gir næringsforbud

I november besluttet Bane NOR å innføre tiltak som innebærer skjerpede krav til størrelse, ledelse og systemer hos selskaper som leverer slike sikkerhetstjenester til jernbanen.

- Jeg har engasjert meg i denne saken fordi det handler om små bedrifter, og det handler om sikkerheten, noe som er Bane NORs ansvar å beholde selv om de har oppdaget flere avvik, sier Hoksrud og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer